Večer sjećanja na Zdravka Ćosića u Slavonskom Kobašu

vecer sjecanja zdravko cosic 2020 1Večeras je u Domu kulture u Slavonskom Kobašu održana Večer sjećanja na akademskog slikara Zdravka Ćosića povodom četrnaest godina njegove smrti.
Na početku glazbeno-scenskog programa sve nazočne je pozdravio predsjednik KUD-a Matija Gubec u svojstvu organizatora i istakao važnost ovog vrsnog slikara za samo mjesto.
Voditeljica programa Patricija Čuletić kratko je iznijela njegovu biografiju, a potom je načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić potvrdio nastojanja da se u rodnoj kući napravi jedan izložbeni prostor za sve one koji žele pobliže upoznati njegove radove i ambijent u kojem je radio.
Zdravkov dugogodišnji prijatelj Antun Pišonić rekao je da je on bio čovjek iz naroda i za narod, točnije mještanin kojeg su svi poštivali i koji je sve poštivao.
Prof. Branimir Pešut je posebno istakao kako je Ćosić u svojim pejzažima vjerno i na svoj način, koristeći tamne boje, slikao svoju okolinu i često za temu uzimao vodu – rijeke, bare, bujice.
U glazbenom dijelu sudjelovali su učenici Glazbene škole iz Slav. Broda; Nikola Vincek na bisernici i Josip Matanović na braču uz korepetitora prof. Hrvoja Anušića. Potom su dvije skladbe izveli Matea Lovrić Trlin (klavijature), Ana Komorčec (flauta) i Robert Vojvodić (bisernica i gitara). Vokalni solisti Valentina Džinić, Matko Pišonić i Ivan Hećimović uz tamburaški sastav i dirigenta Antuna Baćo također su se gledateljima predstavili s nekoliko glazbenih brojeva.
Svake godina na ovoj priredbi osim Ćosića spomenemo još nekog zasluženog i istaknutog pojedinca. Ovaj puta bilo je riječi i o Anti Premužiću ing. šumarstva koji je rođen u Kobašu, a poznat po uređivanju staze na Velebitu i ostalim aktivnostima vezanim za planinarenje i šumarstvo. Njegov životopis opisao je dr. sc. Josip Jagodar.
Poslije programa gledatelji su mogli razgledati izložbu slika Zdravka Ćosića (neke od njih po prvi puta u Kobašu), a isto tako i radove mladih likovnih kobaških stvaralaca Josipe Bobošević i Tene Klarić.
KUD Matija Gubec zahvaljuje se vlasnicima slika Kati Pesić, obitelji Babić, Sunčici Martinović i Marijanu Radmiloviću što su ustupili svoja vrijedna dijela za izložbu.
Zahvaljujemo se i pokrovitelju Općini Oriovac, supokroviteljima Brodsko-posavskoj županiji i KUM-u Limes te svima koji su na bilo koji način pomogli pri realizaciji ove priredbe. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png