Rezultati testiranja i poziv na intervju

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu u Općinu Oriovac, dana 11. listopada 2012. godine objavilo je rezultate pisanog testiranja i poziv na intervju za radno mjesto komunalni djelatnik.

Na pisanom testiranju održanom 10. listopada 2012. godine pravo na intervju stekli su kandidati koji su ostvarili 5 ili više bodova, a to su:
1. Franjo Žunter, Pričac br. 39, 35257 Lužani

Intervju s kandidatom održati će se 12. listopada 2012.godine u vijećnici Općine Oriovac s početkom u 08,00 sati.

Ovi rezultati objavit će se i na oglasnoj ploči Općine Oriovac.

pdfREZULTATI - POZIV

Održana 30. smotra tamburaša „Kobaš 2012“

Ovogodišnja smotra započela je otvaranjem etnografske izložbe „Polutak u zlatu" u predvorju Osnovne škole. Sva raskoš, sjaj i ljepota izvirala je iz ženskih polutaka vezenim zlatom i zadivila brojne posjetitelje. Autori i ove godine su gospođe Manda Mitrović i Elizabeta Orić.

Koncert u crkvi bio je također hvalevrijedan glazbeni doživljaj a dočarale su ga članice vokalne skupine „Ad Astra" iz Slavonskog Broda s odličnim izborom programa. U prvom dijelu pjevale su crkvene pjesme a u drugom pučke, većinom u obradi njihove voditeljice Jasne Stajić.

Poslije koncerta na placu je zaigralo šokačko kolo dok su se istovremeno vozale kobaške zaprege s gizdavim lipicancima i ponosnim vlasnicima.

Glavni događaj bio je u dvorani Doma kulture gdje je trinaest sastava pokazalo svoje umijeće sviranja na tamburi. Prije toga u ime domaćina, predsjednik K U D „M. Gubec" Antun Baćo pozdravio je sve nazočne. Načelnik Općine Oriovac gosp. Antun Pavetić predao je zlatnu plaketu organizatorima smotre, a otvorili su je zamjenici župana gđa. Ružica Vidaković i gosp. Davor Vlaović koji su uručili priznanja Brodsko-posavske županije društvima i pojedincima za razvoj i očuvanje tamburaške glazbe, a vezano za dosad održane priredbe. Priznanja su dobili: K U D „M.Gubec" iz Slav. Kobaša, F A Broda, K U D „I. G. Kovačić" iz Beravaca i T S „Šokački cvit" te Mihael Ferić, Antun Baćo, Nikola Novosel i Ivo Matasović.

Da naša Županija ima vrsnih mladih tamburaša, vokalnih solista i grupa pokazali su: T S K U D „KOLO" D. Bebrina, T S „ŠOKCI ZA PET" Brodsko Vinogorje, T S K U D „M. GUBEC" Slav. Kobaš, T S K U D „I. FILIPOVIĆ" Vel. Kopanica, T S „AIS" Stari Slatinik, T S K U D „TAMBURICA" Staro Petrovo Selo, T S K U D „L.I. ORIOVČANIN" Oriovac, T S SLAVONSKI VEZ V. Kopanica, T S „SOKOL" Brodski Varoš, T S K U D „I.G.KOVAČIĆ" Beravci, T S „BEHAR" Slav. Brod, T S F A „BRODA" Slav. Brod, T S „ŠOKAČKI CVIT Slav. Brod.

Ocjenjivački sud Mihael Ferić i Krunoslav Dražić pratili su izvedbe i svoja zapažanja iznijeli na Okruglom stolu svakom voditelju tamburaškog sastava. Zaključak je bio da je na Smotri opet bio veliki broj mladih glazbenika i da Smotra opravdava svoje postojanje. Domaćini su dobili visoku ocjenu za realizaciju svih programa što ih obvezuje da tako nastave i u buduće. Izvor: http://slavonskikobas-kudmg.com/

30. Smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Matija Gubec“, a pod pokroviteljstvom Općine Oriovac i Brodsko posavske županije u Slavonskom Kobašu u nedjelju 07. listopada bit će održana 30. Smotra tamburaških sastava Brodsko-posavske županije.

Program smotre započet će u 09.00 sati otvaranjem etnografske izložbe „Polutak u zlatu“. Poslijepodne, u 16.00 sati u mjesnoj crkvi članovi Vokalnog sastava „Ad astra“ iz Slavonskog Broda održat će koncert, a nakon velikog šokačkog kola na Placu u 17.30 sati u Domu kulture započinje glavni dio smotre.

Nastupit će trinaest tamburaških sastava, iz Velike Kopanice, Donje Bebrine, Slavonskog Kobaša, Starog Petrovog Sela, Brodskog Vinogorja, Oriovca, Brodskog Varoša, Starog Slatinika, Beravaca i Slavonskog Broda.

Njihove izvedbe pratit će stručni ocjenjivački sud u sastavu Mihael Ferić i Krunoslav Dražić. Od 19.30 sati slijedi Okrugli stol s voditeljima.

Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti

Povjerenstvo za provedbu natječaja za prijam u službu u Općinu Oriovac, odsjek za Komunalno gospodarstvo – vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti, na radno mjesto komunalni djelatnik na neodređeno vrijeme, dana 02.10.2012.godine objavilo je Poziv na prethodnu provjeru znanja i sposobnosti.

Dana 10.10.2012. godine obavit će se pisano testiranje za obavljanje poslova komunalnog djelatnika, u prostoriji Vijećnice općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda br.1, s početkom u 11,00 sati.

Rezultati testiranja objavit će se dana 11.10. 2012.godine na oglasnoj ploči i na web stranici Općine Oriovac. Intervju (razgovor) s kandidatima koji uspješno polože Test (sa onima koji su ostavili najmanje 50% bodova iz pisanog testa), obavit će se 12.10.2012.godine u vijećnici Općine Oriovac s početkom u 08,00 sati.

pdfPOZIV

Položeni vijenci u spomen poginulim braniteljima s područja Općine Oriovac

U Lužanima je u nedjelju 30. rujna 2012. godine otkrivanjem spomen obilježja poginulim braniteljima, započeo program 20. po redu komemorativnog skupa u spomen poginulim braniteljima s područja Općine Oriovac.

30. rujna za žitelje Općine Oriovac predstavlja datum kada se prisjećaju pravih junaka Domovinskog rata. Naime, upravo na današnji dan prije dvadeset godina život je izgubilo šesnaest branitelja s područja ove Općine i to nakon što se nisu izvukli sa ratišta u Bosanskoj Posavini.

U svojim govorima, načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić, kao i brodskoposavki župan Danijel Marušić, podsjetili su na nesebičnu žrtvu branitelja ove Općine, te uputili pozdrave roditeljima i obiteljima poginulih branitelja i predstavnicima Zavičajnog kluba Oriovčana u Zagrebu.

Osim načelnika Općine i župana, okupljenima su se obratili i predstavnik Mjesnog odbora Lužani Petar Delić i ratni zapovjednik 2. pješačke satnije 2. pješačke bojne 108. brigade ZNG Ivan Didaković.

Nakon toga uslijedila je svečanost polaganja vijenaca kod spomen obilježja u oriovačkom parku kao i sveta misa zadušnica u crkvi svetog Emerika u Oriovcu.

XX. komemorativni skup u spomen poginulim braniteljima s područja općine Oriovac

Dana 30. rujna 2012. godine održati će se XX. komemorativni skup u spomen poginulim braniteljima s područja općine Oriovac sa sljedećim programom:

9,15 h - doček gostiju ispred OŠ "Ljudevit Gaj" Lužani

9,30 h - svečano otkrivanje spomen obilježja poginulim braniteljima iz mjesta Lužani

11,00 h - sveta misa zadušnica u crkvi svetog Emerika u Oriovcu
- polaganje vijenaca kod spomen obilježja - park Oriovac
- komemorativna sjednica - kino dvorana Oriovac
- polaganje vijenaca po mjesnim grobljima

Općina Oriovac poziva sve stanovnike da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj.

JAVNI NATJEČAJ za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik

Općina Oriovac raspisala je, sukladno odredbama Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08 i 61/11), javni natječaj za prijam na radno mjesto komunalni djelatnik, u Odsjeku za komunalno gospodarstvo – vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti. Traži se 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme uz obvezni probni rad od tri mjeseca.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinama broj 102/12 od 12.09.2012. godine.

NATJEČAJ

Održan I. radni sastanak u svrhu izrade Strategije razvoja turizma Općine Oriovac

Dana 03. rujna 2012. godine, u vijećnici Općine Oriovac, održan je I. radni sastanak u svrhu izrade Strategije razvoja turizma Općine Oriovac kojemu je nazočilo 14 od ukupno 18 članova radne skupine, odnosno predstavnika relevantnih institucija, gospodarstvenika i društvenog sektora s područja Brodsko-posavske županije i Općine Oriovac, a koji imaju značajnu ulogu u turističkom razvoju.

Općina Oriovac prepoznala je turizam kao jedan od svojih razvojnih prioriteta, a kako bi potaknula njegov razvoj odlučila se na izradu ovog strateško-planskog dokumenta koji će omogućiti adekvatnu valorizaciju prirodnih i društvenih turističkih potencijala, jasno definiranje razvojnih smjernica u sektoru turizma, razvoj partnerstva između svih dionika, i najvažnije, pristup vanjskim izvorima sredstava za realizaciju turističkih projekata.

Cilj I. radnog sastanka bio je utvrditi postojeće stanje u turizmu općine te identificirati turističke potencijale, a cjelokupna izrada ovog dokumenta povjerena je konzultantskoj kući „SINTAGMA“. Gospođa Senka Vranić, direktorica „SINTAGME“, održala je uvodnu riječ i prisutne upoznala s metodologijom izrade ovoga dokumenta te prednostima koje iz izrade i primjene istoga proizlaze, a prezentaciju Analize stanja održala je projektna asistentica Maja Amić. Nakon toga uslijedila je rasprava članova radne skupine tijekom koje su prikupljeni komentari koji će biti uvršteni u ovaj dokument. Sljedeći radni sastanak očekuje se krajem mjeseca rujna.

Pobjeda Oriovčana za vrh ljestvice

Ovog vikenda odigrane su utakmice 2. kola u Trećoj Hrvatskoj nogometnoj ligi – istok u kojoj su od tri kluba iz Brodsko – posavske županije dva zabilježila pobjede.

U Oriovcu je „Oriolik“ ugostio osječku „Olimpiju“ te je pred kraj postigao pogodak za pobjedu s 2:1. S istim rezultatom „Mladost“ je u Cerniku slavila protiv prošlogodišnjeg prvaka lige „BSK“ iz Bijelog Brda, dok je „Marsonia“ nakon vodstva od 1:0 u Otoku s 2:1 poražena od istoimenog domaćina.

Najbolje su u novu sezonu krenuli Oriovčani koji nakon dva domaća dvoboja imaju dvije pobjede, odnosno svih 6 bodova. Ekipa trenera Bakule protiv neugodne „Olimpije“ iz 2. prekida došla je do 2. gola, a kod oba gola ubacio je Alen Haring. Tako je prvo u 45. minuti Stubičan bio točan za 1:0, a nakon što su Osječani poravnali preko Duvnjaka, iz još jednog dobrog ubačaja Ereiz je u 87. minuti domaćinima donio veliko slavlje i nova 3 boda.

Policijska preventivna akcija

Povodom početka školske godine policija svake godine, pa i ove provodi preventivno represivne aktivnosti tijekom mjeseca rujna, a u okviru akcije „Poštujte naše znakove“.

Sukladno tome tijekom mjeseca kolovoza policijski službenici su s predstavnicima tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnim za promet, te tvrtkama nadležnim za održavanje prometnica izvršili pregled stanja svih prometnica i prometne signalizacije u zonama škola. U narednom periodu, a posebno tijekom mjeseca rujna policijski službenici će u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola organizirati kraća predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece i njihovih roditelja sa temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Tijekom mjeseca rujna svakog radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano operativno i preventivno pokriti prilazne ceste, ulice i raskrižja u zonama škola radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece, te će na osnovu vlastite prosudbe izvršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola u cilju represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenje brzine. Također će policijski službenici u vrijeme trajanja ove akcije pojačano provoditi i nadzor autobusa koji prevoze djecu.

Održana manifestacija „Razigrani lipicanci“

U nedjelju 26. kolovoza pod bajerom na Savi u Slavonskom Kobašu održan je, peti po redu, športsko zabavni spektakli „Razigrani lipicanci“. Na početku manifestacije povorka zaprega provezla se ulicama Kobaša gdje su ih domaćini i njihovi gosti toplo pozdravili, a nakon toga veliki broj okupljenih gledatelja uživao je u majstorstvu vožnje zapregama kako u brzinskoj utrci, tako i u utrci preciznosti.

Sve natjecatelje i gledatelje najprije je pozdravio predsjednik Prve kobaške udruge ratara i stočara (organizator) gosp. Ivan Klasnić, a načelnik Općine Oriovac gosp. Antun Pavetić pohvalio je trud domaćina i naglasio kako je ovo značajni događaj za ovaj kraj i Općinu Oriovac. Manifestaciju su otvorili zamjenica župana gđa. Ružica Vidaković i zamjenik župana gosp. Davor Vlaović.

U nastavku programa nastupili su dječji tamburaški sastav KUD-a „Matija Gubec“ i KUD „Graničar“ iz Stupničkih Kuta, a proglašena je najljepša zaprega vlasnika Igora Čuletića.

Nastavilo se utrkama preciznost i brzine gdje su gledatelji u nekoliko navrata ostali bez daha prateći vratolomne ali jako zanimljive vožnje. Pobjednik vožnje preciznost bio je Zlatko Balen, a brzinske vožnje Marko Sekulić, obje zaprege iz Slav. Kobaša.

Pokrovitelji priredbe bili su Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija, organizator je Prva kobaška udruga ratara i stočara a suorganizator KUD „Matija Gubec“.

OGLASI


INFORMACIJE


dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png