16. "Čijalo perja" u Lužanima

I ove godine u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Graničar“ iz Lužana, a pod pokroviteljstvom Općine Oriovac održati će se 16. po redu tradicionalna manifestacija „Čijalo perja“. Spomenuta manifestacija održat će se u Društvenom domu u Lužanima, a početak je najavljen za 19.00 sati.

Ova manifestacija je samo jedna u nizu kojom članovi KUD-a „Graničar“ žele doprinijeti očuvanju tradicijskih običaja slavonskog sela. Iako je čijanje perja u našim selima odavno izumrlo, KUD „Graničar“ uspio je sačuvati od zaborava ovu aktivnost koja je svojevremeno bila uobičajena u seoskim domovima za vrijeme dugih zimskih večeri.

Na ovogodišnjem „čijalu“ nastupit će i gosti: KUD „Sesvete“ iz Sesveta, IFD Ogranak Seljačke sloge Gradečki Pavlovec, KUD „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, te KUD „Graničar“ iz Stupničkih Kuta. Nakon službenog dijela programa, odnosno nastupa domaćina i njihovih gostiju, sve posjetitelje zabavljati će tamburaški sastav „Sjenke“.

Rezultati referenduma za Općinu Oriovac

Prema službenim nepotpunim rezultatima državnog referenduma o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju, birači sa područja Općine Oriovac odabrali su ulazak u Europsku uniju sa 71.86% glasova.

Potpune rezultate referenduma možete pogledati ovdje.

Pregled sklopljenih ugovora o javnoj nabavi

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 17. ožujka 2011. godine donijela ZAKLJUČAK kojim se zadužuju sva tijela javne vlasti da podatke o sklapanju i izvršavanju ugovora o javnoj nabavi iz svoje nadležnosti iskažu prema obrascu Pregled sklopljenih ugovora o javnoj nabavi i njihovom izvršenju.

Općina Oriovac kao tijelo javne vlasti dužno je ovaj obrazac Pregleda ugovora ustrojiti i objaviti na svojoj službenoj internetskoj stranici te ga možete pogledati klikom ovdje ili u rubrici „Pregled sklopljenih ugovora o javnoj nabavi“.

Referendum o ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju

Hrvatski sabor je na izvanrednoj sjednici održanoj 23. prosinca 2011. godine donio Odluku o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Temeljem čl. 12. Zakona o popisima birača („Narodne novine”, broj 19/07), a vezano uz Odluku Hrvatskog sabora o raspisivanje referenduma, pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u popis birača. Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak.

Građanke i građani mogu provjeriti svoj upis u popis birača prema mjestu prebivališta. Više o tome na web stranicama Ministarstva uprave WWW.UPRAVA.HR Korisnicima T-Mobile i VIP-net mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto na način da matični broj građana upišu u poruku, te da istu proslijede na broj 5454. Građani Republike Hrvatske 22. siječnja 2012. godine donijet će odluku o ulasku naše zemlje u Europsku uniju.

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  11.11.2019.


Dana 25.11.2019. (ponedjeljak) odvozi se glomazni otpad iz Općine Oriovac.
Građevinski otpad, opasni otpad, traktorske gume, elektronski otpad NE ODVOZIMO!.

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png