razvojna strategija opcine oriovac 2017


Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png

Druga vatrogasna karavana "Sava 2017."

karvana sava 2017Od 22. do 25. lipnja održava se 2. VATROGASNA KARAVANA SAVA 2017. od Rugvica preko Palanjeka, Gušća, Jasenovca, Orubice, Slavonskog Kobaša do Slavonskog Broda. Cilj ove vježbe je edukativno-taktičko-tehničko okupljanje vatrogasaca te jačanje DVD-a uz rijeku Savu. Također se promoviraju tvrtke koje se bave proizvodnjom vatrogasne opreme za zaštitu i spašavanje.
U Slav. Kobaš karavana od 11 plovila i 70 sudionika doplovila je u subotu, 24. lipnja u 11.30 sati. Nakon dobrodošlice koju je uputio domaćin i zajedničkog ručka, izvršena je analiza proteklog dana, prezentirana vozila i oprema te izdane upute za izvođenje vježbe u Slav. Brodu. Logistiku su pružili DVD-i iz Orubice, Oriovca, Lužana, Slav. Kobaša i JVP Slav. Brod.
Voditelj projekta gosp. Ivica Pavlaković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tijekom karavane, a posebno ozbiljnošću svih sudionika što je pravi put za unapređenje rada vatrogasaca i profesionalno postupanje u službi.
Nakon pozdravnih riječi domaćina i gostiju, sudionici su zaplovili prema Slav. Brodu. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

karavana sava 2017 2

karavana sava 2017 3

karavana sava 2017 4

Vodovod upozorio korisnike na kontroliranu potrošnju vode

vodovod logoZbog poteškoća u ospskrbi pitkom vodom, Vodovod Slavonski Brod ovih se dana obratio korisnicima putem svoje web stranice čiji tekst prenosimo u cijelosti.

OBAVIJEST-ZAMOLBA POTROŠAČIMA VODE

Zbog visokih temperatura i nepovoljnih hidroloških uvjeta kojima smo izloženi posljednjih dana, na području grada Slavonskog Broda i okolice, koja se opskrbljuje vodom za piće s crpilišta „Jelas“, došlo je do prekomjernog povećanja potrošnje vode. Zbog navedene situacije, moglo bi doći do smanjenja dostatne količine vode za piće, a mogući problemi u opskrbi vodom očekuju se u kasnim popodnevnim i večernjim satima.

Upravo kako ne bi došlo do većeg problema, TD „Vodovod“ ovim putem moli sve korisnike vodnih usluga da kontroliraju potrošnju vode iz vodoopskrbnog sustava te da ju ne koriste za zalijevanje vrtova i travnjaka, pranje automobila i prometnica. Racionalnom potrošnjom vode omogućit ćemo da voda bude dostupna potrošačima u svim dijelovima grada i okolice.

Zahvaljujemo se na razumijevanju!

Mladi iz osam europskih zemalja u Slavonskom Kobašu

mladi kobas 2017U tijeku je međunarodna razmjena mladih Youth Up. U Slavonskom Brodu, u organizaciji Europskog doma Slavonski Brod boravi četrdeset mladih iz Poljske, Češke, Grčke, Turske, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Oni istražuju kako mladi vide život u ruralnim sredinama, pronalaze li motivaciju u mnogim blagodatima života na selu, osobito u kvalitetnijem i zdravijem životu te ljubavi prema prirodi. Ako se odluče za rad u ruralnoj sredini, hoće li odabrati poljoprivredu, društvene djelatnosti ili agroturizam? Što vide kao najveće poteškoće uspješnom životu i radu na selu; administrativne i birokratske propise, nedovoljno razvijenu infrastrukturu ili nešto drugo?
Tijekom sedmodnevne razmjene, zahvaljujući udruzi Limes iz Kobaša, mladi borave dva dana u Slavonskom Kobašu i Oriovcu i sudjelovali u aktivnostima koje su za njih pripremili njihovi vršnjaci.
Prvi su dan (utorak) u Slav. Kobašu obišli četiri obiteljska poljoprivredna gospodarstva gdje su se upoznali s njihovim radom ali i poteškoćama. I sami su obavljali poslove specifične za poljodjelstvo. Popodne su posjetili ribnjak i vinograde u Oriovcu te objedovali u vinogradarskoj kući.
Navečer su na Placu (u centru) predstavili svoju zemlju odakle dolaze a potom su zapjevali i zaplesali uz članove K U D-a Matija Gubec. Slijedila je zajednička večera gdje su se razmjenjivali utisci o proteklom danu.
U srijedu su na obali Save uređivali okoliš i poligon za paintball (i natjecali se), kupali se, te predvečer provozali konjskim zapregama kroz ulice Kobaša.
Nadamo se da su gosti spoznali različite mogućnosti upošljavanja u ruralnoj sredini kao što je naše mjesto. Želimo im sretan put do svojih domova i puno sreće u životnom razdoblju!
(izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Druga po redu biciklijada općine Oriovac

2 biciklijada 2017 1Danas, na blagdan Tijelova, KUM Limes iz Slavonskog Kobaša nastavio je sa svojim aktivnostima te je i ove godine za sve mještane organizirao 2. po redu biciklijadu općine Oriovac. Podsjetimo se da je prošlogodišnja organizacija izuzetno dobro prošla te da je preko 150 učesnika jako dobro prihvatilo ovakvu vrstu zabave. Ove godine možemo istaknuti kako je broj učesnika znatno porastao te je preko 200 sudionika etapu dugu 23km započelo u 14 sati. Početna točka bila je Slavonski Kobaš, a nastavak dionice kretao se u smjeru Oriovca te Lužana i ponovno Slavonskog Kobaša.
Događaj je imala priliku otvoriti novoizabrana zamjenica načelnika Općine Oriovac, Željka Čorak koja je prije samog početka biciklijade pozdravile sve sudionike, zahvalila se na odazivu i poželjela ustrajnost na ovoj, ne tako kratkoj, dionici. Sunčano vrijeme i ugodna temperatura zraka od 25° učinilo je ovu biciklijadu po drugi put uspješnom, a za taj uspjeh u provedbi i organizaciji valja pohvaliti i glavnog pokrovitelja Općinu Oriovac, te ostale sponzore Rekord-tim d.o.o., OPG Stjepan Lalić, CITO d.o.o, AP Đuro Pavelić, Frizerski salon i trgovina Kaća, Iva Ivezić, Amaretto bar, Caffe Velebit Oriovac.
Riječi zahvalnosti uputio je i organizator DVD-ovima s područja općine koji su na punktovima posluživali osvježavajuće napitke i brinuli o sigurnosti u prometu.

Održana drama "Rat i propast dvaju carstava u Kobašu"

izvor: facebook Josip Pl JagodarJučer je u Slavonkom Kobašu, posljednjeg dana škole, premijerno izvedena predstava po nazivom "Rat i propast dvaju carstava u Kobašu" u režiji Josipa Jagodara, profesora hrvatskog jezika u osnovnoj školi "Dr. Stjepan Ilijašević". Predstava je okupila tristotinjak zainteresiranih mještana općine Oriovac što je ispunilo dom u Slavonskom Kobašu do posljednje mjesta. U predstavi je nastupilo ukupno 53 učenika spomenute osnovne škole.
Radnja ove drame smještena je na početak prošlog stoljeća, točnije u razdoblje 1914. do 1918. godine. Radnja je podijeljena u 3 čina i govori o životu i situacijima koje su prevladavale u ova dva susjedna sela. Tako se u predstavi isprepliću različiti jezici poput njemačkog, latinkog, ruskog te jezika balkanskog govornog područja. Sve su to imali prilike prokazati djeca osnovne škole kroz uloge svećenika, seljaka, kadije, vojnika, trgovaca i brojnih dugih.
Reakcije publike bile su očekivane. Ovakav trud mnogo puta nagradili su aplauzom, a riječi hvale još dugo su se mogle čuti i nakon predstave.

Poziv na prvu konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

Na temelju članka 87. Zakona o lokalnim izborima („Narodne novine" br. 144/12), a sukladno Odluci državnog tajnika, KLASA: 023-01/17-01/217, URBROJ: 515-02-02-01/1-17-13 od 25. svibnja 2017. godine sazivam prvu konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Općine Oriovac za

PONEDJELJAK, 19. LIPNJA 2017. GODINE U 18,30 SATI

Sjednica će se održati u Vijećnici Općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1.

Dnevni red:

- Utvrđivanje kvoruma
1. Izbor Mandatnog povjerenstva
2. Izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Općinskog vijeća Općine Oriovac
- utvrđivanje člana Općinskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika
- svečana prisega članova Općinskog vijeća
3. Izbor predsjednika i članova Komisija za izbor i imenovanja
4. Izbor predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća Općine Oriovac


Molimo sve izabrane članove Općinskog vijeća da budu nazočni konstituirajućoj sjednici.

 

 pdfPoziv

Objavljen popis upisane djece u dječji vrtić "Ivanica - Oriovac" u pedagošku godinu 2017./2018.

vrtic ivancica logo

Temeljem pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica  Oriovac“ objavljujem popis upisane djece u pedagošku godinu 2017./2018.

pdfPopis

Javni poziv za upis u obvezni program predškole

vrtic ivancica logo

Temeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13), članka 18. Statuta i članka 5. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ objavljuje

 

 

JAVNI POZIV
ZA UPIS U OBVEZNI PROGRAM PREDŠKOLE
U PEDAGOŠKOJ 2017./2018. GODINI

- za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja -

Prijave za upis djece u program predškole u Dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“ će se zaprimati od 12. lipnja do 23. lipnja 2017. (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 07,00 do 13,00 sati.
Za program predškole je potrebno prijaviti djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a rođena su od 01. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine.

Dokumenti potrebni za upis:
1. Popunjeni Zahtjev za upis
2. Preslika izvatka iz matice rođenih ili preslika rodnog lista djeteta (neovisno o datumu
izdavanja),
3. Potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta,
4. Nalaz i mišljenje prvostupanjskog tijela vještačenja Centra za socijalnu skrb o postojanju
teškoća u razvoju (za dijete s teškoćama u razvoju).


Program predškole započeti će s provedbom sukladno odluci Upravnog vijeća.

pdfZahtjev za ups

Objavljeni konačni rezultati izbora za općinskog načelnika

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 101. i 102. st. 1.  Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za općinskog načelnika Općine Oriovac 4. lipnja 2017., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac utvrdilo je i objavljuje

KONAČNE REZULTATE IZBORA ZA
OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

 

pdfRezultati

Objavljeni rezultati izbora za općinskog načelnika u 2. krugu lokalnih izbora

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 101. i 102. st. 1.  Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za općinskog načelnika Općine Oriovac 4. lipnja 2017., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac utvrdilo je i objavljuje

REZULTATE IZBORA ZA
OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

 

pdfRezultati

Regata Kobaš 2017.

regata kobas 2017 16. lipnja 2017. deset se ekipa borilo za što uspješniji poredak na ovoj tradicionalnoj regati po iznimno lijepom vremenu i mirnoj Savi.
Na regati Kobaš 2017 koja je ujedno i međunarodna natjecalo se oko 160 mladih kanuista i kajakaša iz 10 klubova. To su

1. K K K “MARSONIA” Slav.Brod

2. K K K "KUPA" Petrinja

3. K K K “OLIMPIK” Slav. Brod

4. K K K ”PREMIUM" B.Brod (BIH)

5. K K K “MRAČAJ" Runovići

6. K K K "SAVA" B.Gradiška (BIH)

7. K K K "HRV.KOSTAJNICA" Hrv. Kostajnica

8. K K K “ORIOLIK” Slav. Kobaš

9. K K K “ODRA” Sisa

10. K K K „ALJMAŠ“ Aljmaš


Iako su veslali mladi (od 10 do 16. godina) nije izostalo uzbuđenja u utrkama. Gledatelji i članovi ekipa zdušno su bodrili natjecatelje koji su nastojali osvojiti što više bodovai za svoje klubove. Do završnih utrka poredak je bio neizvjesan da bi ekipno prvo mjesto podijelio K K K Olimpik iz Slav. Broda i domaćini K K K Oriolik s istim brojem bodova. Kobašani su kao pravi domaćini ipak prvo mjesto prepustili gostima. Treće mjesto osvojio je K K K Marsonia iz Slav. Broda. Raduje nas posebno ponovni uspjeh mladih kajakaša i kanuista domaćina pod vodstvom trenera Stjepana Pesića.
Organizatori su na čelu s mr. Stjepanom Pišonićem uspješno odradili posao i zahvaljuju svima koji su im pomogli u realizaciji ove sportske priredbe.

(izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)