razvojna strategija opcine oriovac 2017


Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png

Tehnički pregled atomizera i prskalica u Oriovcu i Lužanima

isptivanje prskalica stupnik 2017Poljoprivredni fakultet iz Osijeka obavit će tehnički pregled atomizera i prskalica na području naše općine. Pregled će se obavljati u utorak 22. kolovoza od 9.00-11.00 sati na platou kod Poljoprivredno savjetodavne službe u Oriovcu, a isti dan postupak pregleda održat će se i u Lužanima u periodu od 12.00 do 14.00 sati. Pregled se posebno odnosi na one korisnike koji su to zadnji puta obavili prije 3 godine.
Puna cijena pregleda je 594,00 kn, ali Općina sufinancira pregled s 200,00 kn.

Blagoslovljeno terensko vozilo DVD-a Slavonski Kobaš

blagoslov vozila kobas 2017Jučer je u 18 sati vlč. Mijo Lasović blagoslovio terensko vozilo kategorije pick-up, proizvođača TATA, tip XENON koje ima pogon na sva četiri kotača a blokada diferencijala omogućuju svladavanje težih terenskih uvjeta. Vozilo je namijenjeno za prijevoz ljudi i tehnike na cestovnom i nepristupačnom terenu, čime će se operativna spremnost vatrogasne postrojbe D V D Slav. Kobaš u vatrogasnim i drugim intervencijama spašavanja ljudskih života i imovine podići na još veću razinu.
večanost je uz goste i članove D V D-a održana ispred Vatrogasnog doma. Poslije blagoslova goste je pozdravio predsjednik Marko Jagodar koji je zahvalio svima koji su pomogli da Društvo ima ovakav tip vrlo suvremenog vozila. U ime Općine Oriovac (nazočan je bio i načelnik Antun Pavetić) govorila je zamjenica Željka Čorak koji je naglasila kako Općina uvijek u okviru svojih mogućnosti financira ovake i slične projekte i da će vozilo koristiti cijelom području Općine Oriovac. Gosp. Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa iz Zagreba, najavio je daljnju suradnju s kobaškim D V D-om i spreman je pomoći u sličnim akcijama.
Izvan ovog protokola članovi D V D-a oprostili su se s vlč. Mijom Lasović zahvalom i poklonom koji će ga podsjećati na suradnju tokom njegovog službovanja u kobaškoj župi. (izvor: http://www.slavonskikobas-kudmg.com)

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 4

blagoslov vozila kobas 2017 5jpg

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 7

Svečano položeni vijenci povodom Dana domovinske zahvalnosti

polaganje vijenca kobas 2017Načelnik Općine Antun Pavetić, i predsjednik Općinskog vijeća Josip Jagodar položili su danas vijenac kod spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u Slavonskom Kobašu. Posebno mi je drago što je i Slavonski Kobaš, uz Lužane i Oriovac, dobio spomenik poginulim braniteljima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Na prijedlog MO Slavonski Kobaš, Općina je financirala izgradnju ovog spomen obilježja koje podsjeća na žrtve Kobašana u vrijeme dok je Hrvatskoj bilo najteže, izjavio je načelnik Pavetić.oprostaj mijo lasovic 2017

Nazočni su se ujedno sastali i oprostili s velečasnim Mijom Lasovićem koji, nakon 9 godina službe, odlazi u župu Skenderovce. Načelnik Pavetić zahvalio mu je, u ime Općine i svih naših žitelja, na predanom radu i svemu što je učinio tijekom svoje službe. Svojim je radom župnik Mijo ostavio neizbrisiv trag kod svih naših vjernika i žitelja, i bila mi je velika čast uručiti mu simboličan poklon u ime stanovnika Općine, svih nas koje je svojim djelovanjem zadužio

 

 

polaganje vijenca kobas 2017 3

polaganje vijenca kobas 2017 2

Ultramaratonac Branko Šubić posjetio Oriovac

branko subic 2017 1Dana 3. kolovoza 2017. na svom putu od Vukovara do Petrinje općinu Oriovac posjetio je ultramaratonac Branko Šubić. Akcija pod nazivom "Za branitelje od Vukovara do Petrinje, ideja je g. Šubića, a sastoji se od pet etapa, odnosno dana. Polazak je 1. kolovoza iz Vukovara, a završava dolaskom u Petrinju 5. kolovoza na Danom domovinske zahvalnosti. Ovaj hvale vrijedan čin ostao he zabilježen i u našoj općini.
3. dan hoda, Branko se zaustavio u centru Oriovca kod spomenika poginulim branitelja iz Domovinskog rata gdje je dostojanstveno odao počast onima koji su dali živote za našu domovinu.
Tom je činu nazočila i zamjenica načelnika koja ga je dočekala i zaželjela mu dobrodošlicu, kao i uspješan nastavak i završetak ovogodišnjeg maratona.
O svom radu Branko svake godine osmisli i bilten kako se ovakvi događaji ne bi zaboravili te nam je čast i zadovoljstvo što nas je upisao u svoje anale. On će uvijek biti dragi gost naše općine i radujem se našem ponovnom susretu poručila je zamjenica načelnika, Željka Čorak.

maraton 2017 2

Sudionici regate "Oluja" u Slavonskom Kobašu

regata oluja 2017Braniteljska udruga “Prijatelji rijeke Save” simbolično i ove godine obilježava Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvalnosti regatom „Oluja“. Regata se održava već desetu godinu zaredom. Polazak je iz Doline 01. kolovoza prema Slavonskom Brodu. Dolazak se očekuje ponovno u Dolini 05. kolovoza.
Ovim se činom članovi Udruge prisjećaju na Dane domovinskog rata i suborce te ponosne dane slave koji još uvijek žive u srcima svih onih koji vole svoj dom i domovinu.
Na plovidbi iz Slavonskog Broda sudionici Regate zaustavili su se u Slavonskom Kobašu gdje im je priređen srdačan doček. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu programa „Zaželi“

zazeli 2017Općina Oriovac po objavljenom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – program zapošljavanja žena, dana 26. srpnja 2017. godine raspisuje:

J A V N I  P O Z I V

ZA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU
„ZAŽELI“ – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA ZA PODRUČJE OPĆINE ORIOVAC

Predmet Javnog poziva je javno prikupljanje prijava za iskaz interesa za sudjelovanje u Projektu „Zaželi“ – program zapošljavanja žena za područje općine Oriovac. Cilj javnog poziva je ispitivanje zainteresiranosti nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s područja općine Oriovac za sudjelovanjem u navedenom Projektu.

pdfJavni poziv

pdfPrijava

Poziv mještanima oštećenima seizmičkim istraživanjima nafte i zemnog plina

naftaOpćina Oriovac poziva sve koji su oštećeni u seizmičkim istraživanjima nafte i zemnog plina s područja općine Oriovac da se do 10.08.2017. godine jave zamjenici načelnika Željki Čorak s konkretnim podacima o nastaloj šteti kako bi se napravio zapisnik o istoj i prijavila šteta.

U tijeku asfaltiranje Vinogradske ulice

asfaltiranje vinogradske 2017 1Ovih je dana započelo asfalitiranje dijela Vinogradske ulice, a do kraja tjedna kreću i radovi nasipanja bankina kao i uređenje kanala za oborinsku odvodnju. Vinogradska ulica ili popularnije "put na Mlince" bila je u izuzetno lošem stanju. Zadnji je put asfaltirana prije 30 godina i vapila je za popravkom. Navedena cesta jedna od dužih na području naselja Oriovac, i to bez ivičnjaka, tako je ista tijekom godina propala, s velikim udarnim rupama, koje je općina, zbog nedostatka financijskih sredstava za uređenje cijele ceste, „krpala“. Projektom ulaganja u nerasvrstane ceste u naselju Oriovac Općina je osigurala dio novčanih sredstava iz EU fondova te ove godine uspjela kvalitetnije sanirati oštećeni kolnik.

asfaltiranje vinogradske 2017 2

OIP objavio Financijsko izvješće o troškovima lokalnih izbora za 2017.

lokalni izbori 2017

Na temelju članka 126.st. 7. Zakona o lokalnim izborima (NN, broj 44/12) Gradsko/Općinsko izborno povjerenstvo Graga / Općine Oriovac objavljuje

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE
O TROŠKOVIMA LOKALNIH IZBORA ZA 2017.

pdfFinacijsko izvješće

 

Ribarska večer pod bajerom na Savi

ribarske veceri kobas 2017U organizaciji NK Slavonac u subotu navečer (15.07.2017.) održana je već tradicionalna Ribarska večer u Slav. Kobašu uz veliki broj posjetitelja. Šaran na ražnju, som i fiš-paprikaš bili su na jelovniku ove priredbe a za zabavni dio pobrinuo se tamburaški sastav Rubato. Pjevalo se i plesalo do jutarnjih sati uz mirnu Savu koja je i sama osjetila svu ljepotu i smisao ovakvih druženja. Riječi ne mogu u potpunosti opisati ugođaj pa će možda fotografije pokazati nešto više.
Organizator se zahvaljuje svima onima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije kako društvenim organizacijama tako i pojedincima. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

ribarske veceri kobas 2017 2

ribarske veceri kobas 2017 3

ribarske veceri kobas 2017 4

ribarske veceri kobas 2017 5

Ispitivanje prskalica

isptivanje prskalica stupnik 2017Obavještavamo mještane da će tvrtka „Agro elektronika“ d.o.o. vršiti ispitivanje prskalica, sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014).

Ispitivanje će se provoditi dana 17.08.2017. g (četvrtak) u vremenu od 12,00 sati na lokaciji kod nogometnog igrališta u Brodskom Stupniku. (izvor: www.brodski-stupnik.hr)