Poziv mladima s područja općine Oriovac na ispunjavanje ankete

anketa savjet mladih 2017Savjet mladih općine Oriovac provodi anketu namijenjenu mladima od 16 do 30 godina. Anketa sadrži 50 kratkih pitanja u kojima mladi, anonimno, odgovaraju na pitanja vezana uz općinu Oriovac, Savjet mladih, njihovoj aktivnosti, onime čime su zadovoljnji ili nezadovoljni. Na temelju ankete Savjet mladih će pisati Strategiju za mlade, stoga je važno da što više mladih ispuni anketu i na taj način pridonese razvoju općine, osobito da poprave položaj mladih u općini Oriovac. Anketi možete pristupiti na sljedećoj poveznici: anketa

U Oriovcu održana Info radionica o mogućnostima prijave projektnih prijedloga

info radionica lag 2017 1U ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine LAG Posavina je u Oriovcu održao Info radionicu “Mogućnosti prijave projektnih prijedloga u okviru provedbe LRS LAG-a Posavina i Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.” svim zainteresiranim korisnicima s područja Općine Oriovac. Na radionici je sudjelovalo 30-tak zainteresiranih korisnika kojima su djelatnici LAG-a predstavili mjere i podmjere na koje se korisnici mogu prijaviti, kako na nacionalnoj tako i na razini LAG-a sa financijskim sredstvima odobrenim od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu LRS LAG-a Posavina. Nazočnim potencijalnim korisnicima su predstavljeni svi koraci koji se trebaju poduzeti da bi se prijavilo na natječaje te su upoznati sa cijelim postupkom, uvjetima prihvatljivosti, prihvatljivim ulaganjima i svim ostalim preduvjetima koje je potrebno ispuniti da bi se moglo pristupiti natječajima i ostvariti zatraženu potporu.

Domaćin radionice je bio Antun Pavetić, načelnik općine Oriovac koji je pozdravio sve nazočne i naglasio važnost svih mjera i podmjera na razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Istaknuo je želju i nadu da će potporu ostvariti što veći broj korisnika s područja općine. (izvor: www.lag-posavina.hr)

info radionica lag 2017 3

info radionica lag 2017 4

info radionica lag 2017 2

 

Općina Oriovac nabavila novo vatrogasno vozilo za DVD Lužani

dvd luzani vozilo 2017Jučer je u Lužanima, ispred mjesnog doma izvršena svečana primoredaja novog vatrogasnog vozila, koje je općina Oriovac nabavila za DVD Lužani. U kratkom i svečanom programu primopredaje, nakon blagoslova vozila, načelnik općine Antun Pavetić je uručio ključeve predsjedniku DVD-a Lužani Željku Pavokoviću. Govoreći o radu vatrogasaca na području općine Oriovac, Pavetić je naglasio – Imamo četiri odlična društva u zajednici Oriovac, jedno od njih je DVD Lužani. Staro više nije služilo i zadnje dvije godine su bili bez vozila. Inače DVD Oriovac je središnje društvo, koje po zakonu odgovara za zaštitu od požara, a ova tri potpomažu njegov rad. Našli smo ga u Češkoj, trajalo je dvije godine. Vozilo nije novo, ono je staro deset godina, prešlo je samo 6 tisuća kilometara, ali je u izvrsnom stanju, opremljeno je odličnom opremom. To vozilo košta s PDV-om 422 tisuće kuna. Kad smo dobili ponudu, proveli smo javnu nabavu. Vozilo je stiglo u studenom, ali su u DVD-u Lužani izrazili želju da se t
a svečana primopredaja obavi danas, uz 85. Skupštinu društva. Nadam se da će služiti na dobrobit mještanima Lužana i čitave općine, a u slučaju potrebe i šire.

Moram dodati, da smo prije dva, tri tjedna DVD-u Kobaš uručili jedno vatrogasno vozilo pick-up, koje će služiti tamošnjim vatrogascima dvd luzani vozilo 2017 2za brze intervencije. I predsjednik DVD-a Živike mi je dao ponudu za jedan vatrogasni kombi Vivaro, koji su jučer išli pogledati u Osijek, cijena je 92 tisuće kuna i mislim da ćemo ući u realizaciju toga. Znači, uskoro ćemo pojačati i vozni park DVD-a Živike.-

Željko Pavoković, zapovjednik je DVD-a Lužani, koje trenutno broji 35 članova. Ističe da su u društvu izuzetno zadovoljni novim vozilom – Evo, to je i za nas jedno veliko zadovoljstvo, nismo očekivali ovako kvalitetno vozilo, ali to je i obaveza našeg društva. Nadamo se da ćemo dokazati da ovo vozilo nije zalutalo i da ćemo opravdati povjerenje naših sumještana.

Budući da je istog dana održana i skupština DVD-a, zamolili smo predsjednika Pavokovića da kaže nešto više o radu DVD-a u protekoj godini – Pa srećom, godina nije bila teška, nije bilo puno posla, ali smo imali puno preventivnih akcija. S tehnikom koju smo imali zadovoljili smo te neke potrebe, kako se od nas i očekivalo. Ljudi nikad nije dovoljno, sve se više osipamo, ali dolaze drugi, pa se nadam da neće biti problema u budućnosti.-

Zamjenik zapovjednika Matija Ervačinović, među najzaslužnijima je za nabavku novog vozila – Ovo će uvelike olakšati rad. Mi smo do prije dvije godine imali vozilo koje je 30 godina staro. Ono je odradilo svoj vijek. Kad su ulaganja u održavanje vozila postala prevelika, odlučili smo krenuti u nabavku novog vozila. Dugo smo tražili, puno ponuda  dobili i nakon dvije godine dobili smo najbolje za najmanje novca. Trebalo je hrabrosti i lucidnosti otići u Jablonec u Češku, tisuću kilometara odavde, isprobati i javiti dečkima da je to ono što tražimo. Jako sam ponosan i vjerujem da će nas ovo vozilo dugo služiti.-  (izvor: www.radioslavonija.hr)

dvd luzani vozilo 2017 3

 

dvd luzani vozilo 2017 3

dvd luzani vozilo 2017 3

dvd luzani vozilo 2017 9

dvd luzani vozilo 2017 3

dvd luzani vozilo 2017 3

 

 

Javna rasprava o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom općine Oriovac za razdoblje 2017.-2022. godine

opcina oriovac

Načelnik općine Oriovac objavio je Javnu raspravu o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom općine Oriovac za razdoblje 2017.-2022.godine, radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi o istom.

Javna rasprava o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom općine Oriovac za razdoblje 2017.-2022.godine trajat će 30 dana i to u vremenu od 20.veljače do 20.ožujka 2017.godine.

Javni uvid u Nacrt Plana gospodarenja otpadom općine Oriovac za razdoblje 2017.-2022.godine može se izvršiti svakog radnog dana u vremenu od 9,00 do 14,00 sati u vijećnici općine Oriovac, Trg hrvatskog preporoda br.1, Oriovac, te na službenoj internetskoj stranici općine Oriovac www.oriovac.hr

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe na Nacrt Plana mogu se dostaviti zaključno sa 20. ožujka 2017.godine.

pdfJavna rasprava

pdfNacrt Plana gospodarenja otpadom Općina Oriovac - 2017. - 2022. godine

 

Održana javna tribina "Uzroci ekonomskog kolapsa i mjere ozdravljenja RH"

javna tribina jurcic 2017U subotu 18. veljače 2017. s početkom u 18 sati u skladu sa svojim zadaćama i djelokrugom, Udruga veterana dragovoljaca domovinskog rata "Otrovi" organizirala je još jednu u nizu javnu tribinu pod nazivom "Uzroci ekonomskog kolapsa i mjere ozdravljenja RH".
Glavni gost predavač bio je prof. dr. sc. Ljubo  Jurčić, profesor Ekonomskog fakulteta – Sveučilišta u Zagrebu,  predsjednik Hrvatskog društva ekonomista, znanstvenik i član brojnih svjetskih profesionalnih organizacija.
Osim prof. Jurčića, na tribini su bili prisutni i predstavnici općinske i županijske vlasti te saborski zastupnici g. Davor Vlaović i g. Pero Čosić.
Ova vruća tema i problematika hrvatskog društva te njegova budućnost, zainteresirala je i mnoge mjavna tribina jurcic 2017 4ještane koji su odvojili ovo večer i došli poslušati što je doista uzrok lošeg gospodarskog stanja u Republici Hrvatskoj te kako spriječiti daljnje poniranje, odnosno oživjeti hrvatsko gospodarstvo i spriječiti lošu demografsku sliku Hrvatske.
Prof. dr. sc. Ljubo Jurčić svojim je nastupom još jednom dokazao svoju kvalitetu na ovom području. Podsjetimo se kako je bio savjetnik mnogih prethodnih predsjednika i vlada RH te čovjek od kojeg se ima i može puno toga naučiti.
Predsjednik Udruge, Ivan Didaković, potrudio se da večer bude ispunjena i drugim sadržajima pri čemu treba izdvojiti mušku pjevačku skupinu iz Starog Topolja koja je nastupila s izvedbom arije opere "U boj".
Ova večer protkana domoljubljem itekako je ulila nadu da Hrvatska može postići više, da ima potencijale za bolju budućnost, stručne ljude koji mogu povući prave poteze, ali treba zaboraviti što je radila koja vlada te se usmjeriti prema budućnosti i timski i promišljeno donijeti strateške ciljeve te ih se pridržavati.
Izlaz ne treba tražiti u fondovima Europske unije jer samo snaga vlastitog gospodarstva može biti temelj napretka jedne zemlje.

javna tribina jurcic 2017 2

javna tribina jurcic 2017 3

Održano 5. Pokladno jahanje u općini Oriovac

pokladno jahanje 2017I ove je godine u veljači općinu Oriovac krasila prava idila i prizori kakvi se danas rijetko viđaju. Preko trideset jahača različitih uzrasta zajahalo je svoje konje i na kratko oživjelo stare slavonske prizore i običaje održavanjem pokladnog jahanja. Ove godine, 5. po redu, pokladno je jahanje započelo okupljanjem u centru Oriovca točno u 13 sati. Organizaciju je došao podržati veliki broj mještana. Okupljenima se obratio načelnik općine Antun Pavetić, saborski zastupnik Davor Vlaović, te vlč. Mijo Lasović iz Slavonskog Kobaša.
Za organizaciju ove manifestacije valja pohvaliti OPG Kereković iz Živika koji propagiranjem slavonskih običaja nastoji očuvati Slavoniju onakvom kako su je živjeli naši stari. Predstavnici vlasti također su iskazali zahvalnost što se ovakve vrijednosti čuvaju od zaborava. U svemu vide i mogući turistički potencijal koji svakako treba iskoristiti. Niti kišno vrijeme ove godine nije uspjelo spriječiti organizaciju manifestacije, a svoj doprinos i pomoć dala je i Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac u vinu i slavonskim delicijama.
Pokladno se jahanje potom nastavlio i u susjednim selima jer su pokladni jahači krenuli u smjeru Malina, Lužana i Živika. Svako je selo na svoj način dočekalo ovu raspjevanu skupinu, a vrhunac dogođanja pripremio je organizator na svom Obiteljskom gospodarstvu.

Javni poziv za dodjelu potpora proizvođačima namještaja iz Brodsko-posavske županije

bpzUpravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, u sklopu niza aktivnosti i mjera na poticanju i promicanju drvnoprerađivačke industrije i proizvodnje namještaja, objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora proizvođačima namještaja iz Brodsko-posavske županije za pojedinačne nastupe na sajmovima u 2017. godini. Za ovu je aktivnost u županijskom proračunu za 2017. godinu osigurano 160.000,00 kuna. Intenzitet potpore je do 50 % prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore po jednom zahtjevu može iznositi 15.000,00 kuna. Prihvatljivi troškovi za sufinanciranje nastupa županijskih proizvođača namještaja na sajmovima u zemlji i inozemstvu su: troškovi zakupa, opremanja i uređenja izložbenog prostora te troškovi promidžbenog materijala direktno vezanog uz nastup na sajmu.

Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2017. godine.Sve potrebne informacije kao i obrasci i dokumenti u svezi ovog Javnog poziva mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Brodsko-posavske županije (ured 300), Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, tel: 035/216-232 i 035/216-233, e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Također, tekst Javnog poziva kao i obrazac Zahtjeva za dodjelu potpore te Izjava o korištenim državnim potporama male vrijednosti nalaze se i u privitku. (izvor: http://www.bpz.hr)

wordJavni poziv i zahtjev za dodjelu potpore

 

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016. - Turistička zajednica

opcina oriovac

U svrhu ispunjenja zakonske obveze iz članka 60., st. 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), Turistička zajednica Općine Oriovac donijela je Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2016.

 pdfGodišnje izvješće

exGodišnje izvješće

 

Stipendiranje studenata i u 2017. godini

stipendiranje studenata 2017Općina Oriovac je u 2017. godini nastavila sa svojim, nadamo se uspješnim projektom dodjele stipendija uspješnim studentima, te je  u Proračunu za 2017. godinu osigurala financijska sredstva za pomoć studentima s područja općine .
Stipendiralo se ukupno 10 studenata, a trenutno se sufinancira 6 studenata, jer su preostala 4 diplomirala i završila školovanje. Općina svojom Odlukom povećava broj stipendija na 15 , pa je u siječnju  raspisan natječaj za sufinanciranje još 9 studenata. Mjesečna naknada koju općina izdvaja je 800,00 kuna  po studentu. Ovim natječajem nije određena struka odnosno smjer školovanja, a po pristiglim prijavama Povjerenstvo će, sukladno Odluci Općinskog vijeća kojom su određeni uvjeti, obaviti odabir 9 studenata kojima će se pomoći  do završetka školovanja – do dobivanja diplome.

Radni početak 2017. godine

opcina oriovacPočetak nove 2017. godine  započeo je intezivnim radom u općini Oriovac.

Tako se u siječnju završila projektna dokumentacija za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Ivančica Oriovac, a ista je i prijavljena na Strukturne i investicijske fondove preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Projekt je kandidiran krajem siječnja, a ukupna vrijednost je 660.986,50 kuna.
Zatim su izrađeni energetski certifikati za objekte s više stambenih jedinica: za stambenu zgradu u Oriovcu, Slavonskom Kobašu i Lužanima. Izrađena je projektna dokumentacija i isti su kandidirani na Europski fond za regionalni razvoj preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Vrijednost ovih projekata je:
-za stambenu zgradu u Lužanima 389.621,50 kuna
-za stambenu zgradu u Slavonskom Kobašu 678.865,63 kuna.
Stambena zgrada u Oriovcu, za koju također postoji projektna dokumentacija, kandidirat će se u drugom krugu natječaja.
Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije kandidiran je projekt izgradnje energetski učinkovite javne rasvjete od centra Oriovca do željezničke pruge u Malinu, čija je vrijednost 853.400,00 kuna, a nastavak izgradnje javne rasvjete do kraja Lužana u vrijednosti od 916.000,00 kuna kandidirat će se na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po objavi natječaja.

Na isti natječaj kandidiran je projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste – Vinogradske ulice Oriovac. Vrijednost ovog projekta je 1.535.467,78 kuna.

Navedeni projekti su prošli prvu fazu i ocijenjeni su kao prihvatljivi te se nadamo da ćemo biti uvršteni i u sufinanciranje istih, rekao je načelnik Antun Pavetić.

DVD Slavonski Kobaš dobio novo vatrogasno vozilo

vatrogasno vozilo kobas 2017DVD Slavonski Kobaš danas je dobio i novo vatrogasno vozilo koje će postati pick-up vozilo kada se tijekom godine ugradi dodatni modul. Vozilo je iz Zagreba dovezao gosp. Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa, koji je osobno uručio ključeve načelniku općine Oriovac gosp. Antunu Pavetiću. Općina Oriovac je kupila vozilo, a načelnik je nakon primopredaje ključeve proslijedio, odnosno svečano uručio predsjedniku DVD-a Slavonski Kobaš, gosp. Marku Jagodaru. Tim je potezom DVD Slavonski Kobaš upotpunio svoj vozni park jer sada društvo posjeduje navalno vatrogasno vozilo marke TAM, kombi vozilo za prijevoz osoba marke Opel, traktorsku cisternu te novo vozilo marke TATA. Vrijednost vozila s budućim modulom za gašenje požara procjenjuje se na oko 230.000,00 HRK, a sve troškove snosit će općina Oriovac kako je naveo načelnik gosp. Antun Pavetić u svom obraćanju.

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png