Uspješan početak nove školske godine

prvi dan skole 2017 1Prvog dana škole prvašiće je u osnonoj školi u Oriovcu posjetila zamjenica načelnika Željka Čorak i poželjela im uspješan početak školovanja. Učenike su na klupama dočekale radne bilježnice i bilježnice, jer je ove godine Općina Oriovac uložila oko 200.000 kuna kako bi komplete radnih bilježnica i bilježnica nabavila za sve učenike osnovnih škola s područja općine Oriovac.

Bila je to još jedna u nizu investicija kojom je Općina Oriovac nastojala unaprijedili školovanje djece i boravak u školi učiniti što ugodnijim.

prvi dan skole 2017 2

Općina Oriovac objavila Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Prostornog plana

opcina oriovacNa temelju članka 96. Zakona o prostornom uređenju („Narodne novine“ broj 153/13) i Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Oriovac (''Službeni vjesnik'' Brodsko-posavske županije, broj 13/15, 17/15 i 26/15), Načelnik Općine Oriovac

OBJAVLJUJE JAVNU RASPRAVU

O prijedlogu IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana
uređenja Općine Oriovac

pdfJavna rasprava

 

Zaključak o utvrđivanju Prijedloga IV. Izmjena i dopuna PPUO Oriovac

opcina oriovacNa temelju članka 95. Zakona o prostornom uređenju (''NN'', br. 153/13) članka  47. Statuta Općine Oriovac (''Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije'' br. 10/09 i 7/13), dana 31.08.2017 godine, Načelnik donosi sljedeći

Z A K LJ U Č A K
o utvrđivanju Prijedloga IV. Izmjena i dopuna PPUO Oriovac

pdfZaključak

pdfIV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Oriovac (prijedlog)
pdfPregledna karta izmjena i dopuna
pdfKorištenje i namjena površina
pdfPromet
pdfPošta i elektroničke telekomunikacije
pdfElektroenergetika
pdfVodnogospodarski sustavi
pdf3.A Uvjeti korištenja i zaštite prostora
pdf3.C Uvjeti korištenja i zaštite prostora
pdfBečic
pdfCiglenik
pdfKujnik
pdfLužani
pdfMalino
pdfOriovac-Mlinci
pdfPričac
pdfRadovanje
pdfGospodarske zone Slavonski Kobaš
pdfŽivike


Proveden postupak Ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš

opcina oriovacSukladno odredbama Uredbe o informiranju i sudjelovanju zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (N.N. br. 64/08), informira se javnost da je  općina Oriovac u suradnji sa Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije provela postupak Ocjene o potrebi strateške procjene utjecaja na okoliš IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Oriovac.
Nakon provedenog postupka, a sukladno mišljenju navedenog Odjela, kojim je utvrđeno da je postupak proveden u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša (N.N. 80/13, 153/13 i 78/15) i Uredbom o strateškoj procjeni utjecaja plana i programa na okoliš (N.N. 3/17), donijeta je Odluka kojom se utvrđuje da nije potrebno provesti stratešku procjenu utjecaja na okoliš za IV Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine Oriovac.

pdfOdluka

9. "Razigrani lipicanci" u Slavonskom Kobašu

razigrani lipicanci kobas 2017Danas je na hipodromu kraj Save u Slav. Kobašu veliki broj ljubitelja konjičkog sporta uživao  u majstorstvu vožnje zapregama kako u brzinskoj utrci tako i u utrci preciznosti.
Prije toga povorka zaprega provezla se ulicama Kobaša gdje je toplo primljena od mještana koji znaju cijeniti trud ljubitelja konja koji su na svoj način pokazali ponos slavonske duše.
Priredbu je otvorio zamjenik župana gosp. Damir Mirković. Povjerenstvo je pratilo sve zaprege i na kraju su podjeljeni pehari i medalje najuspješnijim. Nastavilo se utrkama preciznost i brzine gdje su gledatelji u nekoliko navrata ostali bez daha prateći vratolomne, ali jako zanimljive vožnje. Slijedilo je jahanje kroz čunjeve za juniore i teklićko jahanje za seniore.
Vrijedi napomenuti da je izuzetno važna činjenica kako je povećan interes za ovaj sport kod mladih naraštaja što smo mogli i ovdje vidjeti. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Javni poziv mještanima za sudjelovanje u radu Turističke zajednice

opcina oriovacBudući da već nekoliko godina postoji Turistička zajednica općine Oriovac, a želimo unaprijediti njen rad i aktivnosti, odlučili smo uputiti javni poziv svim građanima općine Oriovac koji su zainteresirani za sudjelovanje u radu Turističke zajednice općine Oriovac (TZOO) da svojim idejama, projektima, uslugama, proizvodima ili nekim drugim prijedlozima ubrzaju razvoj turizma u općini Oriovac.
Molimo zainteresirane da se jave na ovaj javni poziv na jedan od kontakata Općine (telefonski broj: 035/ 431-232; e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na facebook stranicu: Općina Oriovac). Rok za prijavu je 4. rujna 2017. godine do 15.00 sati.
Prijaviti se mogu sve fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište u općini Oriovac ili sjedište poslovnog subjekta na području općine Oriovac. Posebno pozivamo predstavnike civilnog društva koji u svojim aktivnostima imaju organizacije različitih manifestacija ili projekata koje bi se uključile u turističku ponudu naše Općine.
Do sredine rujna 2017. godine održat će se sastanak TZOO, a pozvani će biti svi prijavljeni građani koji su iskazali interes za sudjelovanje u TZOO. Na tom sastanku dogovorit će se daljnje aktivnosti vezane uz razvoj turizma na području općine Oriovac.

TURISTIČKA ZAJEDNICA
OPĆINE ORIOVAC

 

BPŽ i Općina Oriovac sufinanciraju kemijsku analizu tla

analiza tla 2017Na području naše općine u suradnji s Regionalnim centrom za biotehnološka istraživanja „Bio-Tech“ u Slavonskom Brodu, naši poljoprivrednici mogu vrlo povoljno i kvalitetno obaviti kemijsku analizu plodnosti tla, odnosno uzorka zemlje sa svog poljoprivrednog gospodarstva, što im je (ako su prijavljeni u sustavu) i zakonska obveza svakih pet godina, ali i prilika da, na osnovu saznanja o tome kakvo im je tlo, mogu prilagoditi gnojidbu istoga za sljedeću sezonu. Postupak ispitivanja tla organizira BPŽ u suradnji s Općinom Oriovac. Općina participira u troškovima sukladno potpisanom ugovoru s Brodsko-posavskom županijom.

Cijene i postotci sudjelovanja:
- BPŽ 50 % ili 195,00 kn po uzorku
- Općina Oriovac 30 % ili 117,00 kn po uzorku
- krajnji korisnik usluge 20 % ili 78,00 po uzorku

Za prijavu je potrebno popuniti priloženi obrazac koji se može preuzeti i osobno kod zamjenice načelnika Željke Čorak.

pdfObrazac o uzimanju uzoraka za analizu tla

Tehnički pregled atomizera i prskalica u Oriovcu i Lužanima

isptivanje prskalica stupnik 2017Poljoprivredni fakultet iz Osijeka obavit će tehnički pregled atomizera i prskalica na području naše općine. Pregled će se obavljati u utorak 22. kolovoza od 9.00-11.00 sati na platou kod Poljoprivredno savjetodavne službe u Oriovcu, a isti dan postupak pregleda održat će se i u Lužanima u periodu od 12.00 do 14.00 sati. Pregled se posebno odnosi na one korisnike koji su to zadnji puta obavili prije 3 godine.
Puna cijena pregleda je 594,00 kn, ali Općina sufinancira pregled s 200,00 kn.

Blagoslovljeno terensko vozilo DVD-a Slavonski Kobaš

blagoslov vozila kobas 2017Jučer je u 18 sati vlč. Mijo Lasović blagoslovio terensko vozilo kategorije pick-up, proizvođača TATA, tip XENON koje ima pogon na sva četiri kotača a blokada diferencijala omogućuju svladavanje težih terenskih uvjeta. Vozilo je namijenjeno za prijevoz ljudi i tehnike na cestovnom i nepristupačnom terenu, čime će se operativna spremnost vatrogasne postrojbe D V D Slav. Kobaš u vatrogasnim i drugim intervencijama spašavanja ljudskih života i imovine podići na još veću razinu.
večanost je uz goste i članove D V D-a održana ispred Vatrogasnog doma. Poslije blagoslova goste je pozdravio predsjednik Marko Jagodar koji je zahvalio svima koji su pomogli da Društvo ima ovakav tip vrlo suvremenog vozila. U ime Općine Oriovac (nazočan je bio i načelnik Antun Pavetić) govorila je zamjenica Željka Čorak koji je naglasila kako Općina uvijek u okviru svojih mogućnosti financira ovake i slične projekte i da će vozilo koristiti cijelom području Općine Oriovac. Gosp. Nenad Radojčić, direktor Vatroprometa iz Zagreba, najavio je daljnju suradnju s kobaškim D V D-om i spreman je pomoći u sličnim akcijama.
Izvan ovog protokola članovi D V D-a oprostili su se s vlč. Mijom Lasović zahvalom i poklonom koji će ga podsjećati na suradnju tokom njegovog službovanja u kobaškoj župi. (izvor: http://www.slavonskikobas-kudmg.com)

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 4

blagoslov vozila kobas 2017 5jpg

blagoslov vozila kobas 2017 2

blagoslov vozila kobas 2017 7

Svečano položeni vijenci povodom Dana domovinske zahvalnosti

polaganje vijenca kobas 2017Načelnik Općine Antun Pavetić, i predsjednik Općinskog vijeća Josip Jagodar položili su danas vijenac kod spomenika poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata u Slavonskom Kobašu. Posebno mi je drago što je i Slavonski Kobaš, uz Lužane i Oriovac, dobio spomenik poginulim braniteljima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Na prijedlog MO Slavonski Kobaš, Općina je financirala izgradnju ovog spomen obilježja koje podsjeća na žrtve Kobašana u vrijeme dok je Hrvatskoj bilo najteže, izjavio je načelnik Pavetić.oprostaj mijo lasovic 2017

Nazočni su se ujedno sastali i oprostili s velečasnim Mijom Lasovićem koji, nakon 9 godina službe, odlazi u župu Skenderovce. Načelnik Pavetić zahvalio mu je, u ime Općine i svih naših žitelja, na predanom radu i svemu što je učinio tijekom svoje službe. Svojim je radom župnik Mijo ostavio neizbrisiv trag kod svih naših vjernika i žitelja, i bila mi je velika čast uručiti mu simboličan poklon u ime stanovnika Općine, svih nas koje je svojim djelovanjem zadužio

 

 

polaganje vijenca kobas 2017 3

polaganje vijenca kobas 2017 2

Ultramaratonac Branko Šubić posjetio Oriovac

branko subic 2017 1Dana 3. kolovoza 2017. na svom putu od Vukovara do Petrinje općinu Oriovac posjetio je ultramaratonac Branko Šubić. Akcija pod nazivom "Za branitelje od Vukovara do Petrinje, ideja je g. Šubića, a sastoji se od pet etapa, odnosno dana. Polazak je 1. kolovoza iz Vukovara, a završava dolaskom u Petrinju 5. kolovoza na Danom domovinske zahvalnosti. Ovaj hvale vrijedan čin ostao he zabilježen i u našoj općini.
3. dan hoda, Branko se zaustavio u centru Oriovca kod spomenika poginulim branitelja iz Domovinskog rata gdje je dostojanstveno odao počast onima koji su dali živote za našu domovinu.
Tom je činu nazočila i zamjenica načelnika koja ga je dočekala i zaželjela mu dobrodošlicu, kao i uspješan nastavak i završetak ovogodišnjeg maratona.
O svom radu Branko svake godine osmisli i bilten kako se ovakvi događaji ne bi zaboravili te nam je čast i zadovoljstvo što nas je upisao u svoje anale. On će uvijek biti dragi gost naše općine i radujem se našem ponovnom susretu poručila je zamjenica načelnika, Željka Čorak.

maraton 2017 2

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png