Sudionici regate "Oluja" u Slavonskom Kobašu

regata oluja 2017Braniteljska udruga “Prijatelji rijeke Save” simbolično i ove godine obilježava Dan hrvatskih branitelja i Dan domovinske zahvalnosti regatom „Oluja“. Regata se održava već desetu godinu zaredom. Polazak je iz Doline 01. kolovoza prema Slavonskom Brodu. Dolazak se očekuje ponovno u Dolini 05. kolovoza.
Ovim se činom članovi Udruge prisjećaju na Dane domovinskog rata i suborce te ponosne dane slave koji još uvijek žive u srcima svih onih koji vole svoj dom i domovinu.
Na plovidbi iz Slavonskog Broda sudionici Regate zaustavili su se u Slavonskom Kobašu gdje im je priređen srdačan doček. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu programa „Zaželi“

zazeli 2017Općina Oriovac po objavljenom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi“ – program zapošljavanja žena, dana 26. srpnja 2017. godine raspisuje:

J A V N I  P O Z I V

ZA ISKAZ INTERESA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU
„ZAŽELI“ – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA ZA PODRUČJE OPĆINE ORIOVAC

Predmet Javnog poziva je javno prikupljanje prijava za iskaz interesa za sudjelovanje u Projektu „Zaželi“ – program zapošljavanja žena za područje općine Oriovac. Cilj javnog poziva je ispitivanje zainteresiranosti nezaposlenih žena prijavljenih u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s područja općine Oriovac za sudjelovanjem u navedenom Projektu.

pdfJavni poziv

pdfPrijava

Poziv mještanima oštećenima seizmičkim istraživanjima nafte i zemnog plina

naftaOpćina Oriovac poziva sve koji su oštećeni u seizmičkim istraživanjima nafte i zemnog plina s područja općine Oriovac da se do 10.08.2017. godine jave zamjenici načelnika Željki Čorak s konkretnim podacima o nastaloj šteti kako bi se napravio zapisnik o istoj i prijavila šteta.

U tijeku asfaltiranje Vinogradske ulice

asfaltiranje vinogradske 2017 1Ovih je dana započelo asfalitiranje dijela Vinogradske ulice, a do kraja tjedna kreću i radovi nasipanja bankina kao i uređenje kanala za oborinsku odvodnju. Vinogradska ulica ili popularnije "put na Mlince" bila je u izuzetno lošem stanju. Zadnji je put asfaltirana prije 30 godina i vapila je za popravkom. Navedena cesta jedna od dužih na području naselja Oriovac, i to bez ivičnjaka, tako je ista tijekom godina propala, s velikim udarnim rupama, koje je općina, zbog nedostatka financijskih sredstava za uređenje cijele ceste, „krpala“. Projektom ulaganja u nerasvrstane ceste u naselju Oriovac Općina je osigurala dio novčanih sredstava iz EU fondova te ove godine uspjela kvalitetnije sanirati oštećeni kolnik.

asfaltiranje vinogradske 2017 2

OIP objavio Financijsko izvješće o troškovima lokalnih izbora za 2017.

lokalni izbori 2017

Na temelju članka 126.st. 7. Zakona o lokalnim izborima (NN, broj 44/12) Gradsko/Općinsko izborno povjerenstvo Graga / Općine Oriovac objavljuje

FINANCIJSKO IZVJEŠĆE
O TROŠKOVIMA LOKALNIH IZBORA ZA 2017.

pdfFinacijsko izvješće

 

Ribarska večer pod bajerom na Savi

ribarske veceri kobas 2017U organizaciji NK Slavonac u subotu navečer (15.07.2017.) održana je već tradicionalna Ribarska večer u Slav. Kobašu uz veliki broj posjetitelja. Šaran na ražnju, som i fiš-paprikaš bili su na jelovniku ove priredbe a za zabavni dio pobrinuo se tamburaški sastav Rubato. Pjevalo se i plesalo do jutarnjih sati uz mirnu Savu koja je i sama osjetila svu ljepotu i smisao ovakvih druženja. Riječi ne mogu u potpunosti opisati ugođaj pa će možda fotografije pokazati nešto više.
Organizator se zahvaljuje svima onima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije kako društvenim organizacijama tako i pojedincima. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

ribarske veceri kobas 2017 2

ribarske veceri kobas 2017 3

ribarske veceri kobas 2017 4

ribarske veceri kobas 2017 5

Ispitivanje prskalica

isptivanje prskalica stupnik 2017Obavještavamo mještane da će tvrtka „Agro elektronika“ d.o.o. vršiti ispitivanje prskalica, sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014).

Ispitivanje će se provoditi dana 17.08.2017. g (četvrtak) u vremenu od 12,00 sati na lokaciji kod nogometnog igrališta u Brodskom Stupniku. (izvor: www.brodski-stupnik.hr)

Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski sufinancirat će studente s područja naše Općine

nikola subicVisoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba osnovana je 2008. godine kao logičan nastavak srednjoškolskog obrazovanja za poduzetništvo. Sukladno deklariranoj viziji i jednom od ključnih strateških ciljeva (društvena uključenost), Viskoka škola odlučila je Darovnicom od 13.500,00 kn (4.500,00 kn godišnje) za preddiplomske stručne studije (godišnji iznos školarine je 22.000,00 kn), odnosno 10.000,00 kn (5.000,00 kn godišnje) za specijalističke diplomske stručne studije (godišnji iznos školarine je 26.000,00 kn) sufinancirati studente s područja naše Općine za upis u akademsku godinu 2017./2018.

Preddiplomski stručni studiji su:

  • ekonomija poduzetništva
  • poslovno upravljanje - smjer Globalna logistika

Specijalistički diplomski stručni studiji su :

  • managament malih i srednjih poduzeća
  • projektni managament

Darovani iznos student može koristiti upisom na redovni, izvanredni ili online studijski program u Zagrebu ili u domicilu ( online ). Studentima koji su iz osobnih razloga prekinuli studiranje na ovaj način je omogućen nastavak visokoškolskog obrazovanja. Za sve kandidate koji su završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje također je omogućen upis na studij uz posebno dizajniran predprogram kreiran temeljem suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite zamjenici načelnika Željki Čorak.

Obavijest fizičkim i pravnim osobama na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost

opcina oriovac

U Narodnim novinama br. 53 od 7. lipnja 2017.  objavljen je Naputak ministra poljoprivrede za postupanje u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu - »Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15 ( u daljnjem tekstu: Naputak).

Naputkom se propisuje postupanje Agencije za poljoprivredno zemljište i jedinica lokalne samouprave u primjeni odredbe članka 51. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (»Narodne novine«, broj 39/13 i 48/15, u daljnjem tekstu: Zakon) koja je prestala važiti 31. svibnja 2015. Naputak je stupio  na snagu  15. lipnja 2017.

Slijedom navedenog, pozivaju se fizičke i pravne osobe na koje se odnose Odluke o davanju u zakup bez javnog poziva na koje je Ministarstvo poljoprivrede dalo suglasnost, da u roku od 30 dana, odnosno u razdoblju od 16. lipnja 2017. do 16. srpnja 2017. podnesu Agenciji za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78., zahtjev za sklapanje ugovora o privremenom korištenju sukladno članku 48. stavku 1. Zakona i Naputku.


Podnositelji zahtjeva obvezni su uz zahtjev za sklapanje ugovora priložiti potvrdu  o mirnom posjedu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske koju izdaje jedinica lokalne samouprave na čijem se području to poljoprivredno zemljište nalazi. Naputak možete i obrazac možete pronaći  na linku  http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/vijesti/obavijest-fizičkim-i-pravnim-osobama/čkim-i-pravnim-osobama/

Podsjećamo kako je Izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz 2015. propisano da se državno poljoprivredno zemljište može dati u zakup bez javnog poziva, na rok od 10 godina, pravnim i fizičkim osobama koje se bave stočarstvom pod uvjetom da nemaju, a zakupom bi dobile minimalnu površinu poljoprivrednog zemljišta propisanu prema broju uvjetnih grla. Poljoprivrednici koji se bave stočarstvom dobili su 2015. odluke o dodjeli zakupa, ali nisu potpisali ugovore. Dobivanje ugovora o privremenom korištenju omogućeno je ovim Naputkom za sve korisnike koji udovoljavaju propisane uvjete.

U Lužanima održane 12. Orljavske ribarske večeri

12 ribarske veceri 2017Ljubitelji ribljih specijaliteta u općini Oriovac i ove su godine došli na svoje. Sinoć su mogli uživati na 12. Orljavskim ribarskim večerima koje je i ove godine organizirala ŠRU Orljava. Po tradiciji, manifestacija je održana ispred doma u Lužanima, a za brojne goste uz fiš paprikaš, pripremljeno je 300 šaranskih pola u rašljama, pržene ‘potkove’, orljavske bjelice, a za ljubitelje morskih specijaliteta, čak i lignje. Stjepan Škarić, predsjednik ŠRU Orljava zahvalio je svim članovima udruge na vrijednom radu u pripremi manifestacije – Jako nam je drago što našim suseljanima možemo omogućiti ovakvu jednu manifestaciju. Pripremili smo oko 600 kilograma riječne ribe, nadam se da će biti dovoljno. Inače, u udruzi nas ima 115, mislim da smo po masovnosti treća, četvrta udruga u županiji, kad god treba u akciju svi su tu. Poribljavanja su dva puta godišnje, aktivni smo, ljudi su prva liga.-

Za šaranske pole jedan od glavnih majstora je Pero Valentić iz Radovanja – Očistili smo 150 šarana, dakle 300 pola. Tu nam je ribu donirala općina Oriovac iz naših ribnjaka. U pripremi pola nema puno mudrovanja, bitan je temeljac, vegeta, paprika po želji. Na vatri pola treba biti od četrdeset minuta do sat vremena, ako želite da se lagano i fino ispeče.-

Predsjednik MO Lužani Mato Schuller uvijek je spreman pomoći udruzi, pa je i ovaj put kuhao svoj čuveni fiš paprikaš – Nema tu puno tajni, današnji kuhari svašta ubacuju, važno je da je svježa riba, a ostalo kao i uvijek, jednostavno.-

Zamjenica načelnika općine Oriovac Željka Čorak, ne propušta ribarske večeri u Lužanima – U ovih 12 godina članovi ŠRU Orljava su dokazali da znaju odlično organizirati ovu manifestaciju, bogata gastronomska ponuda svake godine je sve bolja. Prekrasna Ribarska večer je svaki put izuzetno posjećena i općina Oriovac je pokrovitelj kao i svih dosadašnjih godina, a pomažemo i stojimo na raspolaganju svim udrugama, evo večeras je i Sava beach party u Slavonskom Kobašu u organizaciji udruge Limes. Već sad najavljujemo iduće subote Ribarsku večer u organizaciji NK Slavonac, također u Kobašu.-

Za dobru zabavu na 12. Orljavskim ribarskim večerima pobrinuo se TS Lengeri iz Davora.  (izvor: www.radioslavonija.hr)

Donesen Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave

opcina oriovacNa temelju članka 15.st.2. Zakona o javnoj nabavi (N.N. br. 120/16) i članka 32. Statuta općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 10/09 i 7/13), Načelnik općine Oriovac dana 21.06.2017.godine donosi

PRAVILNIK
o provedbi postupaka jednostavne nabave

pdf Pravilnik

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png