Objavljen popis upisane djece u dječji vrtić "Ivanica - Oriovac" u pedagošku godinu 2017./2018.

vrtic ivancica logo

Temeljem pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica  Oriovac“ objavljujem popis upisane djece u pedagošku godinu 2017./2018.

pdfPopis

Javni poziv za upis u obvezni program predškole

vrtic ivancica logo

Temeljem članka 35. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97, 107/07, 94/13), članka 18. Statuta i članka 5. Pravilnika o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“, Upravno vijeće Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ objavljuje

 

 

JAVNI POZIV
ZA UPIS U OBVEZNI PROGRAM PREDŠKOLE
U PEDAGOŠKOJ 2017./2018. GODINI

- za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja -

Prijave za upis djece u program predškole u Dječjem vrtiću „Ivančica Oriovac“ će se zaprimati od 12. lipnja do 23. lipnja 2017. (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 07,00 do 13,00 sati.
Za program predškole je potrebno prijaviti djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a rođena su od 01. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine.

Dokumenti potrebni za upis:
1. Popunjeni Zahtjev za upis
2. Preslika izvatka iz matice rođenih ili preslika rodnog lista djeteta (neovisno o datumu
izdavanja),
3. Potvrda nadležnog liječnika o zdravstvenom stanju djeteta,
4. Nalaz i mišljenje prvostupanjskog tijela vještačenja Centra za socijalnu skrb o postojanju
teškoća u razvoju (za dijete s teškoćama u razvoju).


Program predškole započeti će s provedbom sukladno odluci Upravnog vijeća.

pdfZahtjev za ups

Objavljeni konačni rezultati izbora za općinskog načelnika

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 101. i 102. st. 1.  Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za općinskog načelnika Općine Oriovac 4. lipnja 2017., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac utvrdilo je i objavljuje

KONAČNE REZULTATE IZBORA ZA
OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

 

pdfRezultati

Objavljeni rezultati izbora za općinskog načelnika u 2. krugu lokalnih izbora

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 101. i 102. st. 1.  Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za općinskog načelnika Općine Oriovac 4. lipnja 2017., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac utvrdilo je i objavljuje

REZULTATE IZBORA ZA
OPĆINSKOG NAČELNIKA OPĆINE ORIOVAC

 

pdfRezultati

Regata Kobaš 2017.

regata kobas 2017 16. lipnja 2017. deset se ekipa borilo za što uspješniji poredak na ovoj tradicionalnoj regati po iznimno lijepom vremenu i mirnoj Savi.
Na regati Kobaš 2017 koja je ujedno i međunarodna natjecalo se oko 160 mladih kanuista i kajakaša iz 10 klubova. To su

1. K K K “MARSONIA” Slav.Brod

2. K K K "KUPA" Petrinja

3. K K K “OLIMPIK” Slav. Brod

4. K K K ”PREMIUM" B.Brod (BIH)

5. K K K “MRAČAJ" Runovići

6. K K K "SAVA" B.Gradiška (BIH)

7. K K K "HRV.KOSTAJNICA" Hrv. Kostajnica

8. K K K “ORIOLIK” Slav. Kobaš

9. K K K “ODRA” Sisa

10. K K K „ALJMAŠ“ Aljmaš


Iako su veslali mladi (od 10 do 16. godina) nije izostalo uzbuđenja u utrkama. Gledatelji i članovi ekipa zdušno su bodrili natjecatelje koji su nastojali osvojiti što više bodovai za svoje klubove. Do završnih utrka poredak je bio neizvjesan da bi ekipno prvo mjesto podijelio K K K Olimpik iz Slav. Broda i domaćini K K K Oriolik s istim brojem bodova. Kobašani su kao pravi domaćini ipak prvo mjesto prepustili gostima. Treće mjesto osvojio je K K K Marsonia iz Slav. Broda. Raduje nas posebno ponovni uspjeh mladih kajakaša i kanuista domaćina pod vodstvom trenera Stjepana Pesića.
Organizatori su na čelu s mr. Stjepanom Pišonićem uspješno odradili posao i zahvaljuju svima koji su im pomogli u realizaciji ove sportske priredbe.

(izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Održana 2. međunarodna Oriovita

oriovita 20174. lipnja 2017. obogatio je društveni život žitelja  općine Oriovac održavanjem Oriovite.  Prije 19 godina bila je ovo skromna općinska organizacija ocjenjivanja domaćih vina. Uzajamnim trudom Općine, Županije i Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, ova je manifestacija stasala u punoljetnu i međunarodnu manifestaciju. 2. po redu međunarodna, Oriovita je ove godine, uz domaće vinare, uspjela okupiti i vina iz Slovenije, Mađarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine što je doprinjelo rekordnom broju od 166 uzoraka vina. Natjecatelja je mnogo, a titulu šampiona odnosi samo jedan od njih. Ta je čast ove godine pripala Hrvoju Pavloviću iz Kaptola koji je ovaj uspjeh ostvario graševinom iz 2016. godine. Njegova obitelj uspješno obrađuje 10 ha vinograda, a planirana izgradnja velikog podruma govori puno o ozbiljnosti i budućnosti ovog mladog vinara.
Za istaći je svakako i frankovku Zvonka Katavića iz Zoljana kod Našica koja je osvojila titulu najbolje ocjenjenog crnog vina. Od ukupno 29 dodijeljenih zlatnih odličja valja istaknuti kako velik dio pripada upravo domaćim proizvođačima.
Nerazdvojnu kombinaciju ribe i vina potvrdila je još jedna poznata oriovačka manifestacija - Fišijada, u organizaciji ŠRU "Šaran iz Oriovca, koja je također okupila majstore fiša iz nekolika županija. Josip Antolović iz Velike Kopanice redoviti je natjecatelj, a ove godine osvojio je i prvo mjesto za najbolje skuhani fiš.
Oriovita i Fišijada okupljaju i brojne proizvođače domaćih proizvoda i narodnih rukotvorina. Tako je u sklopu Poljoprivredno-gospodarskog sajma nastupilo 17 izlagača.
Za potpuni užitak pobrinuo se KUD "Luka Ilić Oriovčanin" koji je svojim folklornim nastupom uljepšao ovaj dan.
Sve ove manifestacije ne bile ostvarive bez podrške Općine Oriovac, Brodsko-posavske županije i Savjetodavne službe. Ova podrška govori puno o turističkim i gospodarskim potencijalima ovog kraja, a to što je Oriovita iz godine u godinu sve bolja, govori i o vrijednim domaćinima.

Objavljen raspored dežurstva OIP-a na dan 2. kruga lokalnih izbora

lokalni izbori 2017Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac objavilo je

R A S P O R E D  D E Ž U R S T V A

NA DAN LOKALNIH IZBORA (04.6.2017.)

 

pdfRaspored

Objavljeni konačni rezultati izbora za članove Općinskog vijeća

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 86. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16, u daljnjem tekstu: Zakon), nakon provedenih lokalnih izbora 21. svibnja 2017., Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac utvrdilo je i objavljuje

KONAČNE REZULTATE IZBORA
ZA ČLANOVE OPĆINSKOG/GRADSKOG VIJEĆA OPĆINE ORIOVAC

 

 

pdfRezultati

Objavljena biračka mjesta za 2. krug lokalnih izbora 2017.

lokalni izbori 2017

Na osnovi članka 53. i 68. Zakona o lokalnim izborima ("Narodne novine", broj 144/12 i 121/16) Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac donosi

 

 

R J E Š E NJ E


ZA ODREĐIVANJE BIRAČKIH MJESTA
NA PODRUČJU OPĆINE ORIOVAC

 

pdfRješenje

Dežurstvo vijećnice za dostavljanje financijskih izvješća za 2. krug lokalnih izbora

lokalni izbori 2017Općinsko izborno povjerenstvo Općine Oriovac objavilo je

D E Ž U R S T V O

VIJEĆNICE OPĆINE ORIOVAC

 

- za dostavu financijskih izvješća za 2. krug lokalnih izbora 2017. godine

SUBOTA 27.5.2017. godine  od 10.00 do 14.00 sati

Ankica Milković  098 983 2802

Predsjednik OIP-a
Općine Oriovac
Damir Polak, dipl. iur.

Šampion Oriovite graševina Hrvoja Pavlovića iz Kaptola

oriovita ocjenjivanje 2017 1U organizaciji oriovačke udruge vinogradara i voćara, danas je u Društvenom domu u Lužanima organizirano ocjenjivanje vina za 19. Oriovitu, koja će biti održana u Oriovcu 3. lipnja. Predsjednik uglednog i brojnog ocjenjivačkog suda i ove je godine bio naš poznati vinar i enolog Ivica Perak iz Kutjeva. Evo njegovih ovogodišnjih dojmova – Ja sam tu već nekoliko godina i moram reći da je ova manifestacija svaki put sve veća i sve kvalitetnija. I po broju uzoraka i po međunarodnom karakteru. Vina, posebno iz ovog kraja su sve kvalitetnija. Pedeset posto su graševine i one su globalno gledano najkvalitetnije. Pokazuju jednu zavidnu razinu, kvalitetu, ujednačenost i te graševine su pokazale najveći iskorak.-

Predsjednica Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, Marija Milašin istaknula je da je ove godine prijavljen rekordan broj uzoraka vina – Prošle godine je bilo 159 uzoraka i imali smo dvije gostujuće zemlje, Makedoniju i Sloveniju. Ove godine imamo rekordnih 166 uzoraka i četiri gostujuće zemlje – Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.-

Marija Milašin otkrila nam je koja su vina najbolje ocijenjena na ovogodišnjoj Orioviti – Šampion Oriovite 2017. je graševina Hrvoja Pavlovića iz Kaptola, a najbolje ocijenjeno crno vino je frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana. Moram reći da je od 166 vina čak 29 zlatnih medalja a od toga je deset s područja naše županije.-

Zadovoljan je i načelnik općine Oriovac, Antun PavetićMožda je prije devetnaest godina cilj Oriovite bio druženje vinara i vinogradara s područja općine, ali je to preraslo u nešto puno ozbiljnije. Možda to nitko nije očekivao, ali kad se dobro i kvalitetno radi, onda se to ovako i razvija. Mogu samo reći da mi je kao načelniku općine drago da je to tako. Ministarstvo poljoprivrede prati ovakve manifestacije i sufinancira ih, a i općina će to naravno, i dalje pomagati. Čekamo subotu, 3. lipnja, kad nas u parku u Oriovcu očekuje i Sajam i tradicionalna Fišijada, a naravno i dodjela priznanja nagrađenim vinarima.- (izvor: www.radioslavonija.hr)

pdfRezultati ocjenjivanja

oriovita ocjenjivanje 2017 2

oriovita ocjenjivanje 2017 2

oriovita ocjenjivanje 2017 2

oriovita ocjenjivanje 2017 2

oriovita ocjenjivanje 2017 2

OGLASI


INFORMACIJE


dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png