Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva

opcina oriovacTemeljem članka 22. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije broj 12/16), a na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja i ocjenjivanja prijavljenih aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-04-15-1, od 15.12.2015.) općinski načelnik općine Oriovac, donosi

ODLUKU
o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva
koje doprinose razvoju sporta, kulture, te drugim službenim zajednicama iz proračuna općine Oriovac za 2018. godinu


Podaci o Davatelju financijskih sredstava:
OPĆNA ORIOVAC,
Trg hrvatskog preporoda 1,
35250, Oriovac
OIB: 67632922243
Odgovorna osoba: Antun Pavetić, općinski načelnik

pdfOdluka

Proglašene izvanredne mjere obrane od poplave

vodostaj 2018Poštovani mještani naselja uz sliv Orljave i Save, Stožer civilne zaštite u stalnom je kontaktu s predstavnicima Hrvatskih voda koji su nadležni za obranu od poplave. Proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave, ali još uvijek nema potrebe za intervencijom nikoga osim stručnih službi. Pratite stanje na stranicama Općine, pogotovo pripadnici Civilne zaštite.
U 14.00 h održan je sastanak Županijskog stožera civilne zaštite na kojem je zaključeno da djelatnici Hrvatskih voda 24 sata dežuraju na nasipu i u pripravnosti imaju napunjene vreće s pijeskom u slučaju potrebe. Također, kontroliraju se izvori i procjedi u nasipu. Nema potrebe za dodatnim dežurstvima niti za aktiviranjem pripadnika civilne zaštite. U srijedu 21.03. zakazan je sljedeći sastanak na kojem će biti doneseni novi zaključci.

Izvedena kazališna predstava "Kisik"

kisik 2018 117. ožujka 2018. u društvenom domu u Oriovcu mlada glumačka ekipa, oriovčanka Ivana Vukićević i njezin partner na sceni Nenad Pavlović, za domaću su publiku pripremili neobično zanimljiv kazališni komad pod nazivom "Kisik". Predstava je to nastala po tekstu Ivana Viripajeva, ruskog pisca mlađe generacije, koji se u svijetu ubraja  među izvođenije autore novijeg ruskoga podneblja.

Na prvu, naziv predstave "Kisik" ne govori mnogo. Pomalo konfuzan početak ubrzo prerasta u priču koja obiluje biblijskim izrekama i mnoštvom asocijacija u kojima se međusobno isprepliću različite teme iz kojih se mogu izdvojiti društvena i egzistencijalna, te moralna pitanja. Razgovaralo se odnosu muškarca i žene, ljubavi i religiji te je pouka da svatko diše svojim plućima i udiše "kisik" za kakav se opredijeli, odnosno svakoga od nas pokreće u životu neka vrsta "kisika" da živimo život za koji se odlučimo.
Glumci su na zanimljiv način ostvarivali kontakt s publikom naglašavajući da je i publika dio ovih životnih priča.

Na samom kraju predstave, zamjenica načelnika Željka Čorak pohvalila je dobaru dramsku predstavu i najavila daljnju suradnju s glumicom Vukićević. Prisjetila se kako je Ivanin prvi nastup upravo potekao na bini ovog društvenog doma kada je kao član KUD-a Luka Ilić Oriovčanin sudjelovala u njihovom programu.
Riječi zahvalosti uzvratila je glumica Ivana svima prisutnima, a posebno načelniku Općine Oriovac, Antunu Pavetiću, za pomoć, suradnju i interes koji pokazuje za ovakva kulturna događanja.

Uz mlade Župe Gospe Fatimske iz Lužana i Ivanu Vukićević kulturni život općine Oriovac dobiva jedno novo svjetlo na pozornici što će svakako obradovati ljubitelje kazališta.

kisik 2018 5

kisik 2018 6

kisik 2018 2

kisik 2018 3

kisik 2018 4

 

Potpisan Ugovor za zapošljavanje žena "Zaželi"

izvor: facebook Općine OriovacZamjenica načelnika i predsjednica LAG-a Posavina potpisala je 16. ožujka 2018. u Novskoj Ugovor za zapošljavanje žena "Zaželi" vrijedan 8.380.856,77 kn u okviru kojeg će se na području općine Oriovac zaposliti 15 žena iz kategorije teže zapošljivih osoba. Žene će s radom početi sredinom svibnja i ovim putem pozivamo sve nezaposlene žene s područja Općine da prate daljnje aktivnosti vezane uz natječaj za zapošljavanje.

izvor: facebook Općine Oriovac

izvor: facebook Općine Oriovac

U postupku izrade projektne dokumentacije za proširenje dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac"

vrtic ivancica logoOpćina Oriovac u postupku je izrade projektne dokumentacije za proširenje Dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac" koji trenutno pohađa 68-ero djece. Pošto je na listi čekanja još 15-ero djece, a trenutno je raspisan natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjeren poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama, Općina Oriovac odlučila se kandidirati na ovaj natječaj i ući u postupak dogradnje postojećeg vrtića. Nadamo se pozitivnom odgovoru i što većem broju djece korisnika vrtića.

prosirenje vrtica 2018 1

prosirenje vrtica 2018 2

2. smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije

2 smotra studijskih programa bpz15. ožujka 2018. u 10.30 h u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu biti će organizirana 2. smotra studijskih programa Brodsko-posavske županije u kojoj sudjeluju Strojarski fakultet iz Slavonskog Broda, Fakultet za odgojno-obrazovne znanosti iz Osijeka, Veleučilište iz Sl. Broda, Medicinski fakultet iz Osijeka,Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka, Studentski centar iz Sl.Broda te Brodsko-posavska županija, Grad Sl. Brod i Grad Nova Gradiška.
Potičemo sve Vas koji planirate studirati da u četvrtak 15.03.2018. posjetite ovu smotru i saznate mogućnosti studiranja u našoj županiji i stjecanju akreditiranih diploma iz različitih područja znanosti i struke.

Još jedna uspješna tribina u organizaciji UVDDR "Otrovi"

tribina otrovi 1Ove se nedjelje 4. ožujka 2018. u Lužanima Udruga veterana dragovoljaca domovinskog rata "Otrovi" potrudila još jednom osigurati kalitetnu i inspirirajuću tribinu na kojoj su gostovali prof. dr. sc. Mijo Nikić, svećenik, magistar dubinske psihologije i doktor teologije, znanstvenik, publicist karizmatik, a njemu se pridružila i dr. med. Marina Jurčić.
Svojim temama "Obratite se i vjerujte Evanđelju" te "Medicinski i duhovni savjeti za zdravi i osmišljeni život" nastup gostiju predstavljao jetribina otrovi 5 pravu simbiozu duhovnog i tjelesnog zdravlja što posjetitelji ove tribine mogu posebno primijeniti u ovo korizmeno vrijeme. Prof. Nikić prošao je kroz pet dimenzija čovjeka, izdvojio duhovnu, društvenu, emocionalnu, tjelesnu te podsvijest kao elemete koji prožimaju ljudski organizam i naše postojanje. Citatima Evanđenja argumentirano je nastupao i pojasnio kako uzajamna ljubav i vjera u Evanđelje predstavljaju smisao života i jedini pravi put kojem trebamo težiti. Grijeh kao naš najveći neprijatelj, udaljava nas od Boga, od bližnjih i čini nas nesretnima i duševno bolesnima.
Otvorio je naša egzistencijalna pitanja i pitanja vjere te dao odgovor kako se obraditi po svim ljudskim dimenzijama, od tjelesne, emocionalne, društvene pa do duhovne.
tribina otrovi 3S medicinskog nam je aspekta dr. Jurčić objasnila kako svoje tijelo održavati u formi, koje su najčešće greške koje činimo u ishrani i tjelesnoj aktivnosti, no također je otkrila i istinu da čovjek zdravlje treba ponekad potražiti i u crkvi navodeći kako jedna dobra ispovjed i spremnost praštati bližnjima može dovesti do poboljšanja psihičkog stanja pojedinca.
Tribinu su obogatili i nastupi MPS iz Starog Topolja te KUD "Graničar" iz Lužana koji su za ovu tribinu izveli prigodne domoljubne napjeve.
Tribini su prisustvovali i načelnik Općine, Antun Pavetić, župnik Saša Paveljak, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Lužani, Mato Schüller.
Domaćin, Ivan Didaković, po završetku je svima zahvalio na dolasku, a potom je slijedio prigodan ručak u prostorijama obližnjeg vatrogasnog doma.

tribina otrovi 2

tribina otrovi 4

Večer sjećanja na Zdravka Ćosića

vecer sjecanja na zdravka cosica 1U Muzeju Brodskog Posavlja u subotu 03.03.2018.pod pokroviteljstvom općine Oriovac održana je Večer sjećanja na akademskog slikara Zdravka Ćosića iz Slavonskog Kobaša!
Prostor Muzeja bio je premali za zainteresirane ljubitelje umjetnosti, rodbinu i prijatelje pokojnog umjetnika Ćosića.
Stručni osvrt na rad prerano preminulog slikara napravila je prof.Danijela Ljubičić-Mitrović,a zanimljive detalje iz života ovog nadaleko poznatog nam zavičajnika iznijeli su njegov prijatelj maestro Mihael Ferić i pokojnikov učenik slikar Karlo Kolundžić. Program su osmislili i obogatili svojim izvedbama članovi KUD-a Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša pojačani solistima Gabrijelom Babić, Mateom Lovrić,Valentinom Đinić i Damirom Butkovićem. Izložbi su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća općine Oriovac Josip Jagodar i zamjenica načelnika Željka Čorak koja je otvorila izložbu u ime pokrovitelja.

vecer sjecanja na zdravka cosica 2

vecer sjecanja na zdravka cosica 3

vecer sjecanja na zdravka cosica 6

vecer sjecanja na zdravka cosica 4

vecer sjecanja na zdravka cosica 5

Oriovac dobio suvremenu i moderno opremljenu teretanu

fit 2 play 1 3. ožujka 2018. na temeljima nekadašnje tvornice Oriolik, službeno je otvorena teretana pod nazivom Fit 2 play. S ciljem promoviranja zdravog života kako u vlastitom životu tako i u širem pogledu, Antonija Karaula i njezin suprug Silvio odlučili su se upravo na ovakvu investiciju koja im je oduvijek bila želja.
U vrijeme kada se ideja rodila od Slavonskog Broda do Nove Gradiške nije bilo niti jednog objekta takvog tipa. Smatrali smo da bi to bio dobar potez za našu zajednicu i zdrav život - poručila je Antonija.
Teretana je opremljena vrhunskim spravama koje omogućuju različite oblike tjelesne ativnosti bilo da se radi o funkcionalnom treningu, mršavljenju, provođenju kondicionih treninga ili klasičnim treninzima body buildinga.fit 2 play 6Za dobru formu i pravilan način provođenja vježbi potrebno je imati i profesionalnog trenera, a ta je čast pripala Ivanu Nedaći. Ivan se kao trener vidi već godinama što je rezultirao i školovanjem u Austriji i dobivanjem službene licence crossfit trenera Level 1. Vježbanje ne bi bilo ispravno kada ga ne bi pratila pravilna prehrana te teretana nudi potpunu brigu i savjetovanje i na tom području, kaže Ivan.
Ovo otvorenje pozdravili su i načelnik općine Oriovac, Antun Pavetić i njegova zamjenica, Željka Čorak. Iako mnogi misle da je ovo namijenjeno samo mladima, teretana bi trebala podići kvalitetu života ovoga mjesta svim dobnim skupinama. Živimo u vremenu kada je to ljudskom organizmu potrebno, a i mijenja se svijest ljudi o zdravom životu, izjavila je zamjenica Čorak.
Domaćini su također pozvali sve zainteresirane da se rado uključe u program tjelovježbe, a za to su im vrata otvorena od ponedjeljkda do petka od 8 do 22 sata te subotom od 9 do 21 sat.

fit 2 play 3

fit 2 play 5

fit 2 play 7

fit 2 play 2

LAG Posavina objavljuje 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a Posavina

lag posavinaLAG Posavina objavljuje 1. LAG Natječaj iz LRS LAG-a Posavina za TO 1.1.5. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020. Prihvatljivi prijavitelji su korisnici sa područja LAG obuhvata, a to su općine: Bebrina, Brodski Stupnik, Čaglin, Nova Kapela, Oriovac, Podcrkavlje i Sibinj.
Rok za podnošenje prijave projekata je od 15.03.2018. do 16.04.2018. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 1.228.458,00 kn, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 €, odnosno 111.678,00 kn.
Sve ostale potrebne informacije o uvjetima i načinu prijave mogu se pronaći u tekstu Natječaja na internet stranici www.lag-posavina.hr
Za potrebe pripreme i informiranja potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG Natječaj održat će se tri radionice:
1. Radionica će se održati u Oriovcu (zgrada Općine/općinska vijećnica), 05. ožujka 2018. godine od 18,30 sati
2. Radionica će se održati u Sibinju (zgrada Općine/općinska vijećnica), 08. ožujka 2018. godine od 18,30 sati
3. Radionica će se održati u Čaglinu (prostor osnovne škole), 12. ožujka 2018. godine od 18,30 sati
Pozivamo zainteresirane prijavitelje na LAG Natječaj da se odazovu istima, kako bi im se objasnili uvjeti prihvatljivosti, kriteriji odabira i procedure prijave.

lag eu

Mladoj obitelji s područja općine Oriovac potrebna pomoć

opcina oriovac

Poštovani mještani općine Oriovac,
ovim putem molimo Vas za pomoć koja je potrebna jednoj mladoj obitelji s područja općine Oriovac s dvoje male djece koja se našla u nezavidnoj situaciji. Naime, obitelj mora iseliti iz prostora u kojem trenutno stanuje zbog higijenski neprihvatljivih uvjeta za stanovanje. Centar za socijalnu skrb naložio je obitelji da pronađe primjereniji smještaj jer je zdravlje djece ugroženo. Obitelj je pronašla kuću za stanovanje,ali im je potreban namještaj i kućanski aparati, konkretno hladnjak, bojler, štednjak ili šporet, stol i stolice, tepisi i slično.
Općina Oriovac pobrinuti će se za ogrijev i sanaciju objekta kako bi se obitelj što prije mogla useliti.
Molimo sve Vas koji ste u mogućnosti i imate višak stvari da se javite u Općinu zamjenici načelnika, Željki Čorak, ili na broj mobitela 099 379 7960 kako bi se dogovorilo preuzimanje i prijevoz onoga što možete donirati ovoj obitelji.
U ovim teškim vremenima uvijek ima onih kojima je teže, budimo humani i odazovimo se na ovu zamolbu jer se svi jednog dana mogu naći u sličnoj situaciji.
Svima unaprijed veliko hvala!

 

OGLASI


1.

Posao... 18.03.2018.


Traži se djelatnica za rad u trgovini "Suzana" u Oriovcu.
Sve upite i zamolbe poslati ili osobno donijeti u sjedište tvrtke T.O. "Suzana" u Novoj Kapeli na adresi Kralja Tomislava 12. Zamolbe se primaju do 10.04.2018.

INFORMACIJE


PPUO

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png