3,7 milijardi kuna za poljoprivrednike

ruralni razvoj 2018Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o novim natječajima u Programu ruralnog razvoja.

Tako su obznanili kako će se za mjere sufinanciranja iz programa raspisati 30 novih natječaja, za koje je predviđeno 3, 75 milijardi kuna. Ministarstvo je istaknulo kako je u prošlom krugu vladao veliki interes poljoprivrednika za natječajima poput ulaganja u fizičku imovinu ili razvoja poslovanja, alii također su dodali nekoliko novih operativnih programa kao što su Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, dobrobit životinja, a po prvi puta će se provoditi podmjera za očuvanje i održivost genetskih resursa u poljoprivredi.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pozvao je poljoprivrednike da se prijave- Prošle godine smo napravili veliki zaokret u korištenju sredstava Programa ruralnog razvoja. Rezultati jednostavnijih procedura i bolje obrade projekata već su vidljivi i daju nam vjetar u leđa za provođenje novih natječaja. Sada znamo da možemo učinkovitije povlačiti sredstva i da korisnici ne moraju čekati dvije godine u neizvjesnoti hoće li proći na natječaju ili odustati od investicija. Danas smo objavili plan natječaja za ovu godinu kako bi potencijalnim korisnicima dali dovoljno vremena za planiranje i pripremu. Čeka na sposao težak 3, 75 milijardi kuna. Pratite natječaje, razvijajte ideje, pišite projekte i gradite budućnost naših ruralnih prostora.

Natječaji su objavljeni na stranicama Ministarstva poljoprivrede. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Održana prva radionica iz STEM područja

radionica stern 2018 1U organizaciji UDRUGE MOST 352 25.01.2018. u Radovanju je održana I. Radionica iz STEM područja Robotika i programiranje.
Na radionici se pojavilo 30 zainteresiranih učenika što je ugodno iznenadilo organizatore i predavače i dalo im poticaj da ovu interesantnu i prijeko potrebnu edukaciju podignu na još višu razinu. Pokretanjem ove radionice i naša sredina pridružila se započetoj STEM revoluciji kojoj je inicijator IRIM-a (Institut za razvoj i inovativnost mladih) RH u koju se dosad uključilo oko 100.000 djece i 2.000 profesora i educiranih mentora.
Radionicu je održala partnerska Udruga "Connect IT" iz Sl.Broda čiji je osnivač i predsjednik gdin Mladen Sudar ujedno i član Udruge MOST 352 od njenog osnutka. Prvu
radionicu vodili su Hrvoje Ćosić ,Danijela Lanusović i Mladen Sudar.
UDRUGA MOST 352 održat će još 12 radionica tijekom godine, a predavači će biti osobe sa stručnim kompetencijama :
1. Tatjana Jučić
2. Maja Čuletić Čondrić
3. Mirjana Knežević
4. Marijana Krijan
5. Julijana Kolundžić
6. Mladen Čuljat

radionica stern 2018 2

radionica stern 2018 3

radionica stern 2018 4

radionica stern 2018 5

radionica stern 2018 6

radionica stern 2018 7

radionica stern 2018 8

Dvanaestu godinu u nizu Vinobus posjećuje općinu Oriovac

vincetovo 2018Dvanaestu godinu u nizu vinobus Radio Slavonije obilazeći bogate vinarske destinacije posjećuje općinu Oriovac za što se pobrinula Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac. Povodom blagadana sv. Vinka vinogradari i voćari ovoga kraja okupljaju se u svojim vinogradima pri čemu blagoslove svoje trsove na tradicionalni slavonski način kako bi vinogradi što bolje rodili, a vina bila što bolja. U ovoj godini proslava sv. Vinka započela je u subotu 20. siječnja u centru Oriovca gdje su lokalni mještani na prostoru tržnice ugostili Vinobus radio Slavonije. Nakon druženja, pjesme i okrijepe Vinobus je dalje nastavio svoje putovanje vinskim destinacijama, a već u ponedjeljak 22. siječnja, blagdan sv. Vinka nastavio se slaviti okupljanjem kod kapelice sv. Vinka na brdu Čerin. Nakon blagoslova vinograda i kratkog druženja kod kapelice, za sve je okupljene uslijedilo dugonočno druženje u objektu vinogradara i voćara općine Oriovac.
Važno je naglasiti kako je podrška načelnika i njegove zamjenice svake godine prisutna na ovakvim događanjima. Svojom nazočnošću to i potvrđuju, a financijska podrška značajan je čimbenik u očuvanju ovakvih slavonskih običaja i tradicije.

FOTOGALERIJA

U Oriovcu održana predstava "Svećenik krvave haljine"

svecenik krvave haljine 2018Jučer su u 18.00 sati mladi župe Gospe Fatimske ponovili svoj igrokaz "Svećenik krvave haljine". Njihov je trud i rad došao do izražaja u prosincu prošle godine kada su istu predstavu po prvi puta izveli u društvenom domu u Lužanima, a zbog izuzetno dobre posjećenosti i zaninteresiranosti publike, odlučili su ponoviti izvedbu ovog zanimljivog djela. Ovog je puta predstava izvedena u društvenom domu u Oriovcu gdje je publika i ovu izvedbu nagradila velikim aplauzom, a mladima poslala poruku kako s nestrpljenjem iščekuju novu predstavu.

svecenik krvave haljine 2018 2

svecenik krvave haljine 2018 3

svecenik krvave haljine 2018 4

Obavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

opcina oriovac

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013) i članka 38. stavak 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 48/15) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

O B A V I J E S T

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac.
Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

- k.č.br. 1037 u k.o. Lužani, oranica,
površine 0,3356 ha, tržišna cijena iznosi 9.665,28 kn.

- k.č.br. 1005/2 u k.o. Lužani, oranica,
površine 0,3905 ha, tržišna cijena iznosi 9.723,45 kn.


Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. (www.zemljiste.mps.hr)

Zahtjev se dostavlja na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Trg Pobjede 2, 35 000 Slavonski Brod s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac – za k.č.br. 1037 i 1005/2 u k.o. Lužani“.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“, broj 120/2013).
Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija. Na osnovi odluke ravnateljica Agencije u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku. Agencija će o Odluci pisano obavijestiti podnositelje zahtjeva.

AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

 

pdfObavijest

Javni natječaj za prijam na radno mjesto komunalni redar

opcina oriovacTemeljem članka 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN broj 86/08 i 61/11) i Ugovora o zajedničkom obavljanju komunalnog redarstva između općina Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina, pročelnica općine Oriovac raspisuje

JAVNI NATJEČAJ
za prijam u službu na radno mjesto – komunalni redar

pdfJavni natječaj

pdfObavijest i upute

 

Donesen Godišnji plan objave natječaja za financiranje udruga s područja općine Oriovac u 2018. godini

opcina oriovacJedinstveni upravni odjel Općine Oriovac na temelju članka 12. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac Klasa:  022-01/15-01/93, Urbroj:2178/10-01-15-1 donio je



Godišnji plan objave natječaja
za financiranje aktivnosti, projekta i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge

pdfGodišnji plan

Obavijest udrugama za dostavu izvješća

opcina oriovacUdruge čiji su se projekti ili programi tijekom 2017. godine sufinancirali iz proračuna općine Oriovac, dužne su dostaviti izvješća o realizaciji projekta/programa i utrošenim finacijskim sredstvima.

Rok dostave izvješća najkasnije do 31.01.2018. godine.

Obrasci se mogu preuzeti na stranici, te dostaviti na adresu:

Općina Oriovac, Trg hrvatskog preporoda 1, 35250 Oriovac

wordObrazac opisnog i finacijskog izvješća za 2017. godinu

exIzvještaj o potrošnji proračunskih sredstava

INFORMACIJE


Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png