Zamjenica načelnika posjetila prvašiće Osnovne škole "Dr. Stjepan Ilijašević"

prvi dan skole 2018 1Prigodnim program na početku školske godine dočekani su prvašići u osnovnoj školi "Dr. Stjepan Ilijašević". Zamjenica načelnika Željka Čorak također je došla ohrabriti ove mališane i zaželjeti im puno uspjeha u novoj školskoj godini.

S ponosom ističemo da je ovo već druga godina kako Općina Oriovac roditeljima učenika osnovnih škola pomaže kupovinom bilježnica i radnih bilježnica, ali aktivno sudjeluje i u drugim potrebama osnovnoškolaca i njihovih učitelja. Tako ove godine uvodimo i edukaciju za neplivače za učenike trećih razreda, ali i financiramo jednog asistenta za potrebite učenike, poručila je zamjenica Čorak.

Medijski je ovaj projekt danas popratila ekipa Radio Slavonije, a prigodni program za učenike i roditelje osmislila je učiteljica Julijana Kolundžić.

prvi dan skole 2018 2

Javni poziv za upis djece u program predškole za 2018./19.

vrtic ivancica logoTemeljem članka 23a. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine broj NN 10/97, 107/07, 94/13.), Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe (Narodne novine 63/08, 90/10) te Pravilnika o sadržaju i trajanju programa predškole (Narodne novine 107/14.) Upravno vijeće ustanove Dječji vrić „Ivančica Oriovac“ objavljuje:


JAVNI POZIV
ZA UPIS DJECE U PROGRAM PREDŠKOLE ZA 2018./2019.
PEDAGOŠKU GODINU

Upis djece obavlja se u dječjem vrtiću Ivančica Oriovac na adresi Luke Ilića bb, Oriovac.

pdfJavni poziv

pdfZahtjev za upis

Razigrani lipicanci u Slavonskom Kobašu

razigrani lipicanci kobas 2018Slavonski Kobaš bio je i ove godine domaćin svim zaljubljenicima konja i konjičkog športa. U organizaciji konjogojske udruge „Slavonija“ i suorganizatora KUM-a „Limes“ danas je po deseti puta održana športsko-zabavna manifestacija „Razigrani lipicanci“. Pokrovitelji su bili Općina Oriovac i Brodsko-posavska županija. Iako vrijeme (kiša) nije dopustilo da se održi konjički program, povorka svatovskih zaprega kroz selo pokazala je koliko puno, i u današnje vrijeme, Slavonci cijene svoju tradiciju. Još jednom smo bili svjedoci nevjerojatne ljubavi i pažnje prema konjima – lipicancima i s ponosom smo se radovali kako sve više ima mladih koji cijene i vole ove najplemenitije čovjekove prijatelje. Ove godine domaćin  je bio Mihael Mika Tandarić gdje su u njegovom dvorištu svi bili ugošćeni. Poslije povorke zaprege su na konjičkom poligonu pod bajerom na Savi, uspkros kiši, provezle i počasni krug, a stručni sud i gledatelji proglasili su najuspješnije.

Po izboru stručnog suda najbolja zaprega je bila Marijana Čuletića. Drugo mjesto je zauzela zaprega Mihaela Tandarića dok je treće mjesto osvojila zaprega Tomislava Ivića. Po izboru gledatelja prva je bila zaprega Željka Matijevića, druga Ivana Stanišića, a treća Marijana Benića. Zaprega Mate Jagodanovića proglašena je kao naizvornija, najatraktivniju zapregu vozila je Marija Pesić, a najupareniju Ivan Marošević. Poslije proglašenja svi sudionici u Domu kulture su uz večeru i ugodan razgovor zaključili kako su u našoj Županiji potrebni ovakvi događaji, a domaćini su najavili sljedeće godine „ Razigrane lipicance 2019 “. (izvor: www.slavonskikobas-kudmg.com)

Preminuo ugledni liječnik, Oriovčanin Stjepan (Mijo) Bačić

mijo bacic22.8.2018. dragi Oriovčanin, ugledni liječnik, zastupnik u Hrvatskom saboru, zamjenik ministra zdravstva i ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, ali nadasve veliki čovjek Stjepan (Mijo) Bačić , iznenada preminuo u svom domu u Zagrebu u 73. godini života. Vrijeme pogreba bit će 27. kolovoza 2018. Općina Oriovac organizirat će prijevoz za mještane i prijatelje kojih je "doktor Mija" u Oriovcu i obližnjim mjestima imao jako puno. Autobus kreće u ponedjeljak 27. kolovoza u 12.00 h ispred crkve u Oriovcu.
Za rezervaciju mjesta u autobusu javiti se na broj 431-032 ili mob 099-379-7960.
Neka mu je vječna hvala i slava....počivao u miru Božjem.

U tijeku su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića

energetska obnova djecjeg vrtica 2018 1vrtic 6      vrtic 5

Općina Oriovac je 24.10.2017. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost  za projekt „Energetska obnova Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“ , u okviru natječaja Energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja koji se sufinancira iz EUROPSKE UNIJE – EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ.
Projekt energetske obnove sastoji se od zamjene vanjske stolarije , izrade vanjske fasade , uređenja spuštenog stropa, zamjena oluka i ostalo.
Cilj projekta je energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića koji će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje /hlađenje kroz integrirani pristup.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.780,35 kuna. Vrijednost odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 442.188,53 kuna, odnosno 62,74%, a iznos od 262.591,82 kuna odnosno 37,26% je obveza općine Oriovac.
Kako bi osigurala ostatak sredstava općina Oriovac se javila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i potpisala Ugovor o dodjeli sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, kojim je odobren odnosno od 206.544,04 kuna za ovaj projekt i time je osiguran odnosno „pokriven“ i financijski udio općine.

vrtic 7vrtic 8

 

vrtic 1

vrtic 2

 

vrtic 3

vrtic 4

 

Javni poziv za upis djece u kraći odgojno – obrazovni program Udruge za djecu „Bubamara“

udruga bubamaraUdruga za djecu „Bubamara“ objavila je Javni poziv za upis djece u kraći odgojno – obrazovni program (igraonica) Udruge za djecu „Bubamara“. Pozivaju se roditelji koji su zainteresirani za upis svoje djece starosti od tri do šest godina.
Popunjenu prijavnicu pootrebno je dostaviti u Općinu do 22.08.2018. godine.

pdfPrijavnica

Održano 1. vinarsko predavanje "Vinarstvo u praksi i čaši"

vinarstvo u praksi i casi 1Usprkos godišnjim odmorima Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba neumorno odrađuje svoj posao na terenu. Dokaz je upravo predavanje koje se održalo 8. i 9. kolovoza 2018. u društvenom domu u Radovanju na temu proizvodnje vina od same berbe do stavljanja u boce. Prvo je to predavanje takvog tipa u Hrvatskoj financirano iz Mjere 1 Programa ruralnog razvoja kroz projekt Vinarstvo u praksi i čaši.
Voditeljica projekta Nataša Puhelek Puština i njeni stručni suradnici Vlasta Rubeša Vili, Joško Bubalo, Marija Milašin, Goran Josipović i Višnja Šimunović osmilsili su i organizirali ovaj tečaj u trajanju 14 školskih sati. Obrađivani su zanimljivi vinarski procesi kroz teme određivanja roka berbe, bolesti i mana vina, organoleptičkog ocjenjivanja i brojne druge.
Radionica se sastojala od teorijskog i praktičnog dijela. Poseban naglasak treba staviti na praktični dio gdje su polaznici mogli uvidjeti glavne mane i bolesti vina te upoznati i naučiti kako se nositi s uzrocima ovih problema koje svakom vinaru zadaju velike glavobolje.
Općina Oriovac tako je prva otvorila svoja vrata gostima predavačima i polaznicima i na taj način pozdravila ovaj zanimljiv i koristan projekt koji će domaćim proizvođačima vina biti od velikog značja i pomoći kako bi podigli kvalitetu svojih proizvoda, a time i plasman na tržištu.

vinarstvo u praksi i casi 2

vinarstvo u praksi i casi 3

vinarstvo u praksi i casi 4

U tijeku III. faza izgradnje javne LED rasvjete na području općine Oriovac

3 faza javne rasvjete 2018 1Počela je III. faza izgradnje javne LED rasvjete na području općine Oriovac. Ova faza obuhvaća područje od sredine Kujnika do željezničke postaje Lužani-Malino. Projekt vrijednosti 320.000,00 kn financira se sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 250.000,00, a ostatak vrijednosti iz proračuna Općine.
Sljedeća faza je nastavak izgradnje od željezničke postaje preko Lužana sve do kraja katastarske općine odnosno do naplatne postaje Hrvatskih autocesta. Projektna je dokumentacija u potpunosti spremna te se iščekuje raspisivanje natajčaja.

3 faza javne rasvjete 2018 2

3 faza javne rasvjete 2018 3

Položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

dan domovinske zahvalnosti 2018Jučer su pripadnici UVDDR "OTROVI" zajedno s predstavncima Općine odali počast herojima koji su svoje živote položili na oltar domovine. Neka im je vječna hvala i slava!
Tim povodom svim mještanima općine Oriovac čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti!

dan domovinske zahvalnosti 2018 2

Javno savjetovanje o Strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom

opcina oriovacOpćina Oriovac u svrhu donošenja Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Oriovac za razdoblje od 2018. – 2021. godine objavljuje javno savjetovanje o istoj. Javno savjetovanje trajat će 30 dana.

pdfStrategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Općine Oriovac za razdoblje od 2018. – 2021. g.

Pozitivna ocijena projektnom prijedlogu "Građenje reciklažnog dvorišta Oriovac"

opcina oriovacPozitivno je ocijenjen projektni prijedlog "Građenje reciklažnog dvorišta Oriovac" Faza 2 te projektni prijedlog prelazi u sljedeću Fazu 3 (provjera prihvatljivosti izdataka). Uskoro bi općina Oriovac mogla krenuti u gradnju reciklažnog dvorišta čime će postati među prvim općinama u Brodsko-posavskoj županiji koja se može pohvaliti ovakvim projektom.

pozitivna ocjena reciklaznog dvorista 2018

 

OGLASI


1.

Posao... 18.04.2018.


Trgovina Oriomatrix traži radnika ili radnicu za rad u trgovini vijčane robe, alata, boja i lakova...
Kontakt: Jasmin (091/602-4383) ili Sanja (091907-0960)

 

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png