Poziv na 8. sjednicu Općinskog vijeća

opcina oriovac

kojim Vas pozivamo na 8. sjednicu Općinskog vijeća općine Oriovac koja će se održati  26.04.2018.godine (četvrtak) s početkom u  20,00 sati u vijećnici općine Oriovac sa sljedećim

D N E V N I M    R E D O M :

1. Usvajanje zapisnika sa 7. sjednice Vijeća općine Oriovac
2. Aktualan sat
3. Izbori u Mjesnim odborima na području općine Oriovac
a) Donošenje Odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora
na području općine Oriovac.

S poštovanjem,


PREDSJEDNIK VIJEĆA
OPĆINE ORIOVAC

Josip Jagodar, mag. edu.

pdfPoziv

25 godina postojanja Općine Oriovac

dan opcine oriovav 2018 aDan općine, proslavila je u utorak, 17.travnja gospodarski najrazvijenija općina u Brodsko-posavskoj županiji, općina  koja ima izvorni proračun oko 6 milijuna kn i dodatnih 9 milijun kuna povučenih iz različitih vanjskih izvora financiranja za projekte koje općina Oriovac provodi u svojim naseljima i s ciljem zadovoljavanja potreba stanovnika općine u svim segmentima života.

Načelnik Antun Pavetić je u svom izvješću govorio o programima koje Općina provodi i polučenim rezultatima: „Razvijamo Općinu u  gospodarskom, socijalnom, kulturnom , sportskom i svim ostalim segmentima društva koji su zadani zakonodavnim okvirom kao što su komunalno gospodarstvo, građenje te odgoj i obrazovanje. Izgrađeni su novi nogostupi u Kujniku, Malinu, u planu su nogostupi u Radovanju, Lužanima, izgrađena je nova led rasvjeta u središtu Oriovca, a poslovi se nastavljaju u Kujniku i Lužanima. Napravili smo veliki iskorak kroz projekte energetske obnove kuća u privatno vlasništvu , prije dvije godine smo po broju projekata energetske obnove bili peti u Republici Hrvatskoj, trenutno radimo na energetskoj obnovi zgrada koje su u javnoj funkciji te višim stambenim zgradama, u tijeku je i priprema za obnove javnih zgrada u Slavonskom Kobašu i u Lužanima. Ovih dana započinje i energetska obnova dječjeg vrtića Ivančica kojemu je osnivač Općina Oriovac, za koji planiramo i proširenje jer u Oriovcu postoje liste čekanja za upis u vrtić. Pripremama projektnu dokumentaciju za obnov cesta, proširenje školske športske dvorane, kontinurao uređujemo društvene domove.“

Naglasio je kako su u narednom periodu prioriteti izgradnja reciklažnih dvorišta i vodovodna mreža na relaciji Lužani Slavonski Kobaš te se posebno osvrnuo na potporu koju općina pruža civilnom sektoru i građanima.

„Financijski podupiremo udruge s područja općine, stipendiramo studente, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, provodimo projekt „Zaželi“ kojim zapošljavamo nezaposlene žene i pomažemo starijim osobama u ostvarivanju kvalitetnijeg življenja. Znamo se nositi sa svim elementarnim i drugim nepogodama kao što su bile poplave i problem s pitkom vodom koji smo imali zbog onečišćenja vode u brodskom vodovodu.

Općina Oriovac je gospodarski, infrastrukturno, socijalno, kulturno, sportski stabilna i uređena općina, možda najuređenija u Brodsko-posavskoj županiji na što sam ponosan i zahvaljujem na suradnji svim svojim suradnicima, to je rezultat zajedničkog rada.“ Zaključio je načelnik Pavetić.

Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratio se i čestitao Dan općine saborski zastupnik Davor Vlaović: „Općina Oriovac je lider  i u nju se ogledaju susjedne općine, a to mogu činiti i mnogi drugi u Hrvatskoj. U općini Oriovac načelnik  Pavetić, njegova zamjenica Željka Čorak i vijećnici prepoznaju potrebe građana i preslikavaju ih u projekte. U Oriovcu su bogatstvo ljudi , čestitam vam na tomu. Da biste bili još uspješniji potrebna je funkcionalna i financijska decentralizacija države, danas većinu sredstava povlače u Zagreb i njegova okolica, premalo je projekata u Slavoniji. To moramo mijenjati jer Slavonija umire. U Oriovcu se čeka na mjesto u vrtić na tomu vam čestitam i neka tako ostane“ zaključio je Vlaović.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća prisutni su bili predsjednici mjesnih odbora, predsjednici civilnih udruga, gospodarstvenici, ravnatelju ustanova, načelnici susjednih općina, predstavnici Brodsko-posavske županije. Svi su za općinu Oriovac imali samo riječi pohvale. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Fotogalerija

Besplatan tečaj za pčelare i prerađivače mlijeka

hpsss logoU organizaciji Hrvatske poljoprivredno-šumarske savojetodavne službe održava se:
- Tečaj „Dobra pčelarska praksa“ za sve koji se bave pčelarstvom profesionalno ili iz hobija
Mjesto i vrijeme održavanja: društveni dom u Radovanju, 16.4.-19.4.2018. (ponedjeljak do četvrtak) od 8.00-13.00 sati

- Tečaj „Prerada mlijeka“ na kojem se teoretski i praktično uči o tehnologiji proizvodnje sireva, i to: svježeg sira, polutvrdog i tvrdog sira, kuhanog sira, albuminskog sira ili skute, sira škripavca, mozarele, maslaca i jogurta.
Mjesto i vrijeme održavanja: društveni dom u Radovanju, 16.4.-20.4.2018. (ponedjeljak do petak) od 9.30-15.00 sati
Nakon završenih tečaja dobije se certifikat za osposobljenost za rad na tim poslovima.
Tečaj je besplatan za sve polaznike.

Voda na području Slavonskog Broda smatra se zdravstveno ispravnom

hzjz logoU cilju pravovremenog i jasnog obavještavanja javnosti u skladu s ovlastima propisanim člankom 12. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju je dana 9. travnja 2018. godine održalo telefonsku Sjednicu te je, uzimajući u obzir sve rezultate praćenja vode za ljudsku potrošnju kroz razdoblje od tjedan dana, zaključilo da se voda za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda smatra zdravstveno ispravnom i može se koristiti za piće i ostale potrebe kućanstva.

U skladu s člankom 12. Stavak 5.  Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, Povjerenstvo smatra da javni isporučitelj vodnih usluga treba nastaviti uzorkovanje i kontrolu crpilišta i mreže sukladno državnom planu monitoringa i u skladu s redovnim planovima internih kontrola vodovoda.

Stručno povjerenstvo za vodu namijenjenu ljudskoj potrošnji

(izvor: www.hzjz.hr)

Još jedna uspješna sezona za KK "Rekord-tim"

kk rekord tim 2018Još jedna uspješna sezona takmičenja u Drugoj košarkaškoj ligi Istok završena je službeno protekli vikend. Visoko drugo mjesto, odmah iz prvaka KK "Đakovo", koje je ove sezone bilo u kontinuitetu najuvjerljivije i zasluženo osvojilo naslov prvaka, govori o ozbiljnosti kluba i potencijalima koje ima. Odigrano je ukupno 16 utakmica od kojih je 12 dobivenih, a 6 izgubljenih.
Vjerojatno bi pobjeda bilo i više da se nisu događali problemi poput bolesti igrača i ostali izostanci iz opravdanih razloga na koje, nažalost, nismo mogli utjecati. Želimo se od srca zahvaliti općini Oriovac i poduzeću Rekord-tim koji su nas i ove sezone pratili kako financijski tako i logistički jer bi bez istih bilo nemoguće igrati ovako zahtjevnu ligu kao što je Druga liga. Isto tako zahvaljujemo se i našim dragim navijačima koji su i ove sezone pohodili naše utakmice, izjavio je tajnik Kluba, Miro Eđed.
Sada slijedi mali odmor, a onda kreću pripreme i slaganje ekipe za iduću sezonu u kojoj će se naglasak staviti na mlađe, domaće igrače koji će uz domaćeg trenera činiti okosnicu ekipe u idućoj sezoni natjecanja.
Predsjednik Kluba Darko Šikić pozdravlja sve ljubitelje košarke u općini Oriovac kao i one koji će to postati.

Voda iz vodovoda nije za piće! - OBAVIJESTI

Objavljeno 3. travnja 2018. u 14:30

voda nije za pice 2Zbog dodavanja još jednog mjesta podjele vode, novi je raspored cisterne sljedeći:
08.00 - 10.00 h Oriovac
10.15 - 13.00 h Sl. Kobaš
13.15 - 14.30 h Radovanje (ispred doma)
15.30 - 17.30 h Oriovac
17.45 - 19.30 h Slavonski Kobaš
19.45 - 21.00 h Oriovac
Isti se primjenjuje od srijede 04.04.2018. godine.

Budući da je voda u bocama namijenjena ugroženim skupinama, starima i nemoćnima, koji ne mogu doći do mjesta gdje se voda toči, molimo sve mještane koji su pokretni i u mogućnosti doći po vodu iz spremnika ili cisterne neka uzimaju vodu iz cisterne.
Kako je dječji vrtić osiguran spremnikom od 1.000 L i djeca dobivaju zdravstveno ispravnu vodu, roditelji nemaju razloga za brigu.
Hvala onima koji vode brigu o starima i nemoćnima.


Objavljeno 2. travnja 2018. u 09:30

voda nije za pice 2Rapored cisterne s pitkom vodom do daljnjeg:
- 08.00 do 10.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru
- 14.00 do 16.00 h  u Oriovcu ispred vatrogasnog doma
- 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša
- 19.30 do 21.00 h u Oriovcu ispred vatrogasnog doma.
O svim izmjenama rasporeda pravovremeno ćemo Vas informirati.
Za vrijeme kada cisterna nije na predviđenom mjestu dijelit će se voda u kanisterima od 6 l.
Hvala svima na strpljenju i razumijevanju!


Objavljeno 1. travnja 2018. u 14:00

voda nije za pice 2Od 14.00 do 16.00 h cisterna je pred vatrogasnim domom u Oriovcu.
Od 16.30 do 19.00 h biti će u centru Slavonskog Kobaša, a onda opet od 19.30 do 21.00 h u Oriovcu.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 20:00

voda nije za pice 2Raspored cisterne za nedjelju 01.04.2018.
Ujutro od 08.00 do 10.00 h cisterna će biti u Oriovcu na istom mjestu, kod vatrogasnog doma, a od 10.30 h do 12.30 h u Slavonskom Kobašu u centru.

 

 

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 11:40

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 13.30 do 18.00 h ponovo će biti kod vatrogasnog doma u Oriovcu, a od 18.00 do 20.00 h vraća se u Slavonski Kobaš kako bi se mještani osigurali sa zalihama za sutra.
Sve mještane zahvaćene ovom izvanrednom situacijom molimo za strpljenje i razumijevanje, a svima onima koji imaju pitku vodu u Oriovcu, Kujniku, Malinu, Lužanima, Živikama, Pričcu, Cigleniku i Bečicu od srca se zahvaljujemo što pomažu u opskrbi i što su rado otvorili vrata svojih domova i pomogli svima koji su zatražili vodu!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 10:10

voda nije za pice 2Cisterna s pitkom vodom od 10.30 h do 13.30 h biti će smještena u centar Slavonskog Kobaša.
Molimo mještane Radovanja i Oriovca da se u tom periodu snađu kod nekoga u ulici Braće Radića ili nekoj drugoj ulici ili naselju zapadno od župnog stana.
Opskrba u Oriovcu za sada teče bez poteškoća.
Hvala svima na razumijevanju!

 


Objavljeno 31. ožujka 2018. u 08:00

voda nije za pice 2Voda NITI PROKUHANA nije za upotrebu, naglašavamo NE KONZUMIRAJTE VODU IZ VODOVODA!!!!!
Ova obavijest odnosi se na mještane naselja Slavonski Kobaš, Radovanje i Oriovac (ulice od Slavonskog Broda prema centru Oriovca ). Konkretno, sve ulice i naselja od Župnog stana prema Novoj Gradišci u Oriovcu imaju pitku i potpuno ispravnu vodu koja dolazi iz vodocrpilišta Davor.
Na područje naše općine stigla je cisterna s pitkom vodom koja će se stalno dopunjavati i molimo sve mještane Radovanja, Sl.Kobaša i ulica koje su ranije spomenute u Oriovcu da dođu do vatrogasnog doma u Oriovcu sa svojim bocama i kanisterima gdje će dobiti pitku vodu dok ne stignu zalihe iz robnih rezervi RH.


Objavljeno 30. ožujka 2018. u 19:00

vodovod sbPoštovani mještani općine Oriovac!
ovim putem Vas obavještavamo da je Centar za obavješćivanje (112 ) dojavio kako voda iz vodovoda Slavonski Brod nije za piće na području općine Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj, Podcrkavlje te  grada Slavonskog Broda. Molimo da do daljnjeg ne konzumirate vodu i pratite nove objave.
Hvala svima na razumjevanju.

Extreme klub iz Malina uspješno otvorio sezonu natjecanja u quadcrossu

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018Novoosnovani Extreme klub iz Malina uspješno je otvorio sezonu na državnom prvenstvu u motocrossu i quadcrossu koje se u ponedjeljak 2. travnja 2018. održalo u Savskom Marofu. Ove su godine članovi Kluba odlučili pomesti konkurenciju što obećavaju i dobri rezultati već nakon prve utrke. U tome ih nisu spriječili i nešto lošiji uvjeti na stazi kao posljedica nepovoljnog i kišovitog vremena prethodnih tjedana koji su organizatorima pravili ogromne probleme. Osvojivši prva mjesta među 18 natjecatelja različitih dobnih skupina, i više su nego dobri rezultati. Za izdvojiti je osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u natjecanju vozača, timski je osvojeno prvo i drugo, a kao klub osvojili su prvo mjesto čime su konkurenciji već, moglo bi se reći, debelo odmakli - upoznao nas je osnivač Kluba Zoran Nožinić.prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 2
Prvenstvo se sastoji od 7 utrka, odnosno natjecanja koje ove godine kreću početkom travnja pa sve do kraja listopada. Vožnja se odvija na nekoliko lokacija, a izdvojiti možemo Jastrebarsko, Savkski Marof, Zabok, Krašić i naše selo Malino.

Klub Extreme osnovan je početkom veljače ove godine. Čini ju trenutno devet vozača kojima možemo pridodati i inicijatora osnivanja Udruge, Zorana Nožinića, njegove zamjenike Marija Katinića i Igora Kalajdžića te tajnika Marija Vračića. Od samog osnutka odgovorno su se uhvatili posla i odlučno krenuli na utrke Prvenstva Hrvatske. Posebno ih veseli što ovom mjestu mogu dočarati taj adrenalin i mirise motora jer će se nekoliko utrka održati i u našoj Općini. U Malinu na brdu Lazine, Klub je u tu svrhu formirao stazu za natjecanje koja ispunjava sve uvjete ovog prvenstva te je spremna malo selo Malino barem na jedan dan u motosvijetu učiniti velikim kao i samu općinu Oriovac.
U Malinu će se održati dvije utrke. Prva početkom srpnja, a druga, završna utrka, očekuje se polovicom listopada. Kako se radi o velikoj i odgovornoj organizaciji, svaka je pomoć od strane mještana dobro došla kao i ostalih Udruga s područja Općine, poručio je organizator.

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 4

prvenstvo hrvatske savski marof 4 2018 3

U Malinu održana izložba skulptura od drveta masline i vinove loze

izlozba arteco 2018U ponedjeljak 02.04.2018. godine u vatrogasnom domu u Malinu udruga Arteco i Turistička zajednica općine Oriovac upriličili su nesvakidašnji događaj, izložbu skulptura od drveta vinove loze.
Događaj su obogatili brojni ugledni gosti. Izložbu je otvorio i o radu umjetnika kao i o porijeklu njihova prezimena, govorio je Dragutin Pasarić, publicist iz Kutine. Izlaganje o umjetničkoj vrijednosti skulptura iznio je kustos Muzeja Moslavine, povjesničar umjetnosti Mladen Mitar. O obilježavanju 900-e godišnjice spomena Knezova Krčkih Frankopana govorio je predsjednik udruge Petar Kopanica i kao znak zahvale dodjelio Povelju Knezova Krčkih umjetničkom voditelju Udruge Arteco Zoranu Pavletiću, kao dugogodišnjem prijatelju i suradniku općine Punat na otoku Krku.
Ispred Turističke zajednice brojnim posjetiteljima obratio se načelnik općine Antun Pavetić i naglasio dobru suradnju s udrugom koja će se, nada se, nastaviti i u buduće.
Za kraj programa Amatersko kazalište Zamka predstavilo se vrlo zanimljivom predstavom na kajkavskom narječju.
Zabavni dio programa obogatili su Matija i Goran Pocrnić, članovi grupe Strong.
Obitelji Pavletić veliko hvala na odličnoj organizaciji ovog događaja.

Fotogalerija

Obavijest učenicima srednjih škola koji putuju vlakom

opcina oriovacObaviještavamo učenike srednjih škola s područja općine Oriovac koji putuju vlakom da će Općina Oriovac od travnja  2018.  godine isplaćivati subvenciju u iznosu od 25% od ukupnog iznosa mjesečne kartne na njihove tekuće ili žiro račune, te su učenici obvezni osobno u Općinu Oriovac  do  16.04.2018. godine dostaviti sljedeće:


1. ŽIRO ILI TEKUĆI RAČUN (kopirati prednju i zadnju stranu kartice računa)
Učenici mogu otvoriti tekući račun u hrvatskoj pošti  u Oriovcu ili Lužanima.
Za otvaranje tekućeg računa  u Hrvatskoj pošti učenici koji nisu punoljetni  trebaju obvezno doći s roditeljem/skrbnikom te ponijeti svoju osobnu iskaznicu i rodni list .

2. OSOBNU ISKAZNICU  (kopirati prenju i zadnju stranu)

3. ISKAZNICU HŽ-a (kopirati prenju i zadnju stranu iskaznice)

4. R-1 RAČUN (za kupljenu mjesečnu kartu)

Za svaki sljedeći mjesec  (svibanj, lipanj) učenici su obvezni dostaviti kopiranu iskaznicu HŽ-a i R-1 račun koji će moći dostaviti putem e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ZA SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE NAZVATI NA
KONTAKT TELEFON: 431-008

OPĆINA ORIOVAC

Blagdanski ugođaj u oriovačkom parku

sretan uskrs 2018Ovog je Uskrsa park u centru Oriovca ukrasila obitelj Pavletić iz Malina svojim specifičnim umijećem pretvaranja odbačenih maslinovih stabala i trsova u različite figure i motive iz prirode. Uz ovu su prigodu iskoristili uskršnje motive i kreirali uskršnje gnijezdo, zeca i jaje čime je park dobio pravi blagdanski ugođaj. Za sve je ljubitelje ove umjetnosti organizirana i izložba radova udruge Arteco čiji su osnivači braća Pavletić. Izložba će za sve mještane biti otvorena u ponedjeljak 2. travnja 2018. u vatrogasnom domu u Malinu s početkom u 14.00 sati, a povodom nadolazećih blagdana

sretan i blagoslovljen Uskrs svim mještanima općine Oriovac
žele općinski načelnik, zamjenica, predsjednik i članovi općinskog vijeća
te djelatnici upravnog i komunalnog odjela
!

Javni poziv za prijam u radni odnos u programu zapošljavanja žena „Zaželi"

zazeli 2018Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada i mirovinskog sustava (KLASA: 910-04/17-07/10, URBROJ: 524-06-02-01/1-18-153, od 01.02.2018.godine) te Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 "Zaželi - program zapošljavanja žena" Broj: UP.02.1.1.05.0093 (KLASA:910-04/18-07/33, URBROJ:524-06-02-01/1-18-1 od 16.03.2018. godine) LAG Posavina objavljuje:

J A V N I   P O Z I V
Za prijam u radni odnos na određeno vrijeme u programu zapošljavanja žena
„Zaželi" u projektu „Radom za zajednicu i sebe!"


Pozivaju se sve zainteresirane nezaposlene žene s područja Općina Brodski Stupnik, Nova Kapela i Oriovac da dostave prijave za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u LAG Posavina za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „Radom za zajednicu i sebe!" za radno mjesto DJELATNICA ZA POMOĆ U KUĆI.
• Broj traženih radnika: 60
• Mjesto rada: Poslovi će se obavljati na području Općina Brodski Stupnik, Nova Kapela i Oriovac
• Radno vrijeme: puno radno vrijeme
• Vrsta Ugovora: Ugovor o radu na određeno puno radno vrijeme
• Trajanje radnog odnosa: Trajanje radnog odnosa je 24 mjeseca
Ciljane skupine:
• nezaposlene žene bez obzira na duljinu prijave u evidenciji HZZ-a s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice, majka djece s 3 i više malodobne djece, majka djeteta s teškoćama u razvoju, majka djeteta oboljelog od malignih bolesti, majka djeteta udovica, samohrana majka.
• nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem.
Opis poslova:
• pomoć u dostavi namirnica
• pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika
• pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora / domova krajnjih korisnika

pdfJavni poziv

zazeli 2018

OGLASI


1.

Posao... 18.04.2018.


Trgovina Oriomatrix traži radnika ili radnicu za rad u trgovini vijčane robe, alata, boja i lakova...
Kontakt: Jasmin (091/602-4383) ili Sanja (091907-0960)

 

INFORMACIJE


PPUO

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png