Poziv zainteresiranima na radionicu za Podmjeru 6.3.1.

lag posavinaLAG Posavina uskoro raspisuje natječaj za Podmjeru 6.3.1. (Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava). U sklopu toga pozivaju se svi zainteresirani da dođu na radionicu, koja će se održati  u petak 09. veljače 2018. godine u vijećnici općine Oriovac s početkom 18.30 sati, i poslušaju koji će sve biti uvjeti za prijavu projekata.
Predavanje je besplatno.

Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2017.

opcina oriovac

U svrhu ispunjenja zakonske obveze iz članka 60., st. 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), Općina Oriovac donijela je Godišnje izvješće o provedbi ZPPI za 2017.

 



pdfGodišnje izvješće

exGodišnje izvješće

 

Javni natječaj za prijam na radno mjesto komunalni redar

opcina oriovacTemeljem članka 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN broj 86/08 i 61/11) i Ugovora o zajedničkom obavljanju komunalnog redarstva između općina Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina, pročelnica općine Oriovac raspisuje

JAVNI NATJEČAJ
za prijam u službu na radno mjesto – komunalni redar

pdfJavni natječaj

pdfObavijest i upute

 

Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva

opcina oriovac

Temeljem  članka  14.  Pravilnika  o  financiranju  aktivnosti,  projekata  i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-01-15-1), načelnik općine Oriovac raspisuje

J A V N I    N A T J E Č A J

za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje pridonose razvoju sporta, kulture, te programe rada drugih službenih zajednica

 

pdfTekst javnog natječaja

pdfUpute za prijavitelje

wordObrazac opisa aktivnosti

wordObrazac proračuna aktivnosti

wordObrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja

 

Odluka o poništenju Javnog natječaja za prijam na radno mjesto komunalni redar

opcina oriovacTemeljem članka 24. stavak 5. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N. br. 86/08, 61/11 i 04/18) Pročelnica jedinstvenog upravnog odjela općine Oriovac donosi

ODLUKU
o poništenju Javnog natječaja

Poništava se javni natječaj, Klasa: 023-01/18-01/1, Urbroj: 2178/10-04-18-1 od 16.01.2018.godine, za prijam u službu na radno mjesto Komunalni redar, za obavljanje poslova komunalnog redarstva za općine Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina, 1 (jedan) izvršitelj/izvršiteljica na određeno radno vrijeme u trajanju od 6 (šest) mjeseci uz obvezni probni rad u trajanju od 2 mjeseca.
Natječaj je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slavonski Brod i na web stranicama općina Oriovac, Brodski Stupniik, Sibinj i Bebrina.
Protiv ove Odluke nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se na web stranicama općina Oriovac, Brodski Stupnik, Sibinj i Bebrina.

 

pdfOdluka

 

U Lužanima održano 22. čijalo perja

luzansko cijalo perja 2018I ove su godine članovi KUD-a „Graničar“ iz Lužana zadnju subotu u mjesecu siječnju ispunili smijehom, pjesmom, plesom, zabavom i veseljem.
Tradicionalno Lužansko čijalo perja održalo se 27. siječnja 2018. godine u 19 sati u prepunom mjesnom domu. Članovi društva izveli su humorističan igrokaz koji je osmislio Filip Beketić, a igrokazu je posebnu notu dala Marijana Jukić koja je imala glavnu ulogu. U igrokaz su, kao i svake godine, uklopljeni i nastupi gostujućih KUD-ova. Ove godine u goste su nam došli KUD „Vrbje“ iz Vrbja, KUD „Zrinski“ iz Brodskog Stupnika, KUD „Ljeskovac“ iz Vinkovaca te ŽPS „Bećaruše“ iz Podvinja i MPS „Veseli Šokci“ iz Brodskog Vinogorja. Za zabavu nakon programa pobrinuo se BLITZ band iz Slavonskog Broda koji je na plesnom podiju držao goste do ranih jutarnjih sati.
Publika je bila jako zadovoljna ponuđenim programom te je sve izvođače počastila velikim pljeskom. Ovu manifestaciju su popratili brojni mediji te čelni ljudi naše općine i županije među kojima su bili i načelnik općine Antun Pavetić te saborski zastupnik Davor Vlaović. Oni su imali samo riječi hvale te su nam čestitali na čuvanju ovog već pomalo zaboravljenog običaja, a mi smo im poručili da se vidimo i dogodine na 23. čijalu perja.

FOTOGALERIJA

3,7 milijardi kuna za poljoprivrednike

ruralni razvoj 2018Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o novim natječajima u Programu ruralnog razvoja.

Tako su obznanili kako će se za mjere sufinanciranja iz programa raspisati 30 novih natječaja, za koje je predviđeno 3, 75 milijardi kuna. Ministarstvo je istaknulo kako je u prošlom krugu vladao veliki interes poljoprivrednika za natječajima poput ulaganja u fizičku imovinu ili razvoja poslovanja, alii također su dodali nekoliko novih operativnih programa kao što su Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, dobrobit životinja, a po prvi puta će se provoditi podmjera za očuvanje i održivost genetskih resursa u poljoprivredi.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pozvao je poljoprivrednike da se prijave- Prošle godine smo napravili veliki zaokret u korištenju sredstava Programa ruralnog razvoja. Rezultati jednostavnijih procedura i bolje obrade projekata već su vidljivi i daju nam vjetar u leđa za provođenje novih natječaja. Sada znamo da možemo učinkovitije povlačiti sredstva i da korisnici ne moraju čekati dvije godine u neizvjesnoti hoće li proći na natječaju ili odustati od investicija. Danas smo objavili plan natječaja za ovu godinu kako bi potencijalnim korisnicima dali dovoljno vremena za planiranje i pripremu. Čeka na sposao težak 3, 75 milijardi kuna. Pratite natječaje, razvijajte ideje, pišite projekte i gradite budućnost naših ruralnih prostora.

Natječaji su objavljeni na stranicama Ministarstva poljoprivrede. (izvor: www.radioslavonija.hr)

Održana prva radionica iz STEM područja

radionica stern 2018 1U organizaciji UDRUGE MOST 352 25.01.2018. u Radovanju je održana I. Radionica iz STEM područja Robotika i programiranje.
Na radionici se pojavilo 30 zainteresiranih učenika što je ugodno iznenadilo organizatore i predavače i dalo im poticaj da ovu interesantnu i prijeko potrebnu edukaciju podignu na još višu razinu. Pokretanjem ove radionice i naša sredina pridružila se započetoj STEM revoluciji kojoj je inicijator IRIM-a (Institut za razvoj i inovativnost mladih) RH u koju se dosad uključilo oko 100.000 djece i 2.000 profesora i educiranih mentora.
Radionicu je održala partnerska Udruga "Connect IT" iz Sl.Broda čiji je osnivač i predsjednik gdin Mladen Sudar ujedno i član Udruge MOST 352 od njenog osnutka. Prvu
radionicu vodili su Hrvoje Ćosić ,Danijela Lanusović i Mladen Sudar.
UDRUGA MOST 352 održat će još 12 radionica tijekom godine, a predavači će biti osobe sa stručnim kompetencijama :
1. Tatjana Jučić
2. Maja Čuletić Čondrić
3. Mirjana Knežević
4. Marijana Krijan
5. Julijana Kolundžić
6. Mladen Čuljat

radionica stern 2018 2

radionica stern 2018 3

radionica stern 2018 4

radionica stern 2018 5

radionica stern 2018 6

radionica stern 2018 7

radionica stern 2018 8

Dvanaestu godinu u nizu Vinobus posjećuje općinu Oriovac

vincetovo 2018Dvanaestu godinu u nizu vinobus Radio Slavonije obilazeći bogate vinarske destinacije posjećuje općinu Oriovac za što se pobrinula Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac. Povodom blagadana sv. Vinka vinogradari i voćari ovoga kraja okupljaju se u svojim vinogradima pri čemu blagoslove svoje trsove na tradicionalni slavonski način kako bi vinogradi što bolje rodili, a vina bila što bolja. U ovoj godini proslava sv. Vinka započela je u subotu 20. siječnja u centru Oriovca gdje su lokalni mještani na prostoru tržnice ugostili Vinobus radio Slavonije. Nakon druženja, pjesme i okrijepe Vinobus je dalje nastavio svoje putovanje vinskim destinacijama, a već u ponedjeljak 22. siječnja, blagdan sv. Vinka nastavio se slaviti okupljanjem kod kapelice sv. Vinka na brdu Čerin. Nakon blagoslova vinograda i kratkog druženja kod kapelice, za sve je okupljene uslijedilo dugonočno druženje u objektu vinogradara i voćara općine Oriovac.
Važno je naglasiti kako je podrška načelnika i njegove zamjenice svake godine prisutna na ovakvim događanjima. Svojom nazočnošću to i potvrđuju, a financijska podrška značajan je čimbenik u očuvanju ovakvih slavonskih običaja i tradicije.

FOTOGALERIJA

U Oriovcu održana predstava "Svećenik krvave haljine"

svecenik krvave haljine 2018Jučer su u 18.00 sati mladi župe Gospe Fatimske ponovili svoj igrokaz "Svećenik krvave haljine". Njihov je trud i rad došao do izražaja u prosincu prošle godine kada su istu predstavu po prvi puta izveli u društvenom domu u Lužanima, a zbog izuzetno dobre posjećenosti i zaninteresiranosti publike, odlučili su ponoviti izvedbu ovog zanimljivog djela. Ovog je puta predstava izvedena u društvenom domu u Oriovcu gdje je publika i ovu izvedbu nagradila velikim aplauzom, a mladima poslala poruku kako s nestrpljenjem iščekuju novu predstavu.

svecenik krvave haljine 2018 2

svecenik krvave haljine 2018 3

svecenik krvave haljine 2018 4

Obavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

opcina oriovac

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 39/2013) i članka 38. stavak 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“, broj 48/15) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje

O B A V I J E S T

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac.
Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

- k.č.br. 1037 u k.o. Lužani, oranica,
površine 0,3356 ha, tržišna cijena iznosi 9.665,28 kn.

- k.č.br. 1005/2 u k.o. Lužani, oranica,
površine 0,3905 ha, tržišna cijena iznosi 9.723,45 kn.


Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu i u propisanom roku dostave dokaze Agenciji.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. (www.zemljiste.mps.hr)

Zahtjev se dostavlja na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Trg Pobjede 2, 35 000 Slavonski Brod s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac – za k.č.br. 1037 i 1005/2 u k.o. Lužani“.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine“, broj 120/2013).
Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Agencija. Na osnovi odluke ravnateljica Agencije u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku. Agencija će o Odluci pisano obavijestiti podnositelje zahtjeva.

AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

 

pdfObavijest

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


reciklazno

ora

oriokom

vrtic

icon projekti

icon zastita zivotinja

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgora.pngoriokom.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.pngvrtic.png