Obavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta

opcina oriovacNa temelju odredbe članka 98. Stavka 1. i članka 106. stavak 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 20/18, 115/18), članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) Ministarstvo poljoprivrede objavljuje

OBAVIJEST

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac.
Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

k.č.br. 551/5 u k.o. Ciglenik Lužanski, oranica (vrt),
površine 1399 m2 (0,1399 ha), tržišna cijena iznosi 3.077,94 kn


Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) i u propisanom roku dostave dokaze Ministarstvu poljoprivrede.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Ministarstva poljoprivrede (www.mps.hr).

Zahtjev se dostavlja na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac — za k.č.br. 551/5 u k.o. Ciglenik Lužanski.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine", broj 120/2013).
Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Ministarstvo poljoprivrede. Na osnovi odluke ministar Ministarstva poljoprivrede u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku.

pdfObavijest


MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Predstavnici Općine posjetili uglednu domaću tvrtku Rekord-tim

posjet rekord timu 2019 1Načelnik i zamjenica danas su posjetili tvrtku Rekord tim d.o.o. u Oriovcu. Tvrtka je to koja već više od 40 godina uspješno posluje i ostvaruje pozitivne rezultate, a svu ostvarenu dobit ulaže u nove objekte i suvremenu tehnologiju. Vlasnik tvrtke gdin Marko Pejić vizionar je koji uz pomoć članova svoje obitelji vodi ovu uspješnu tvrtku koja je postala prepoznatljiva i na europskom tržitšu. Zapošljava oko 50-ak djelatnika, a planira i proširiti kapacitet i tako povećati i broj zaposlenih. Obitelji Pejić i svim djelatnicima tvrtke Rekord-tim želimo puno uspjeha u daljnjem radu i ostvarenju zadanih ciljeva!

posjet rekord timu 2019 2

U Malinu uručene zahvalnice za doprinos u motosportu u 2018.

extreme 2019 1U nedjelju 10. veljače u društvenom domu u Malinu, sve poznatiji Extreme klub Malino Oriovac bio je organizator i domaćin svečane večere i druženja članova kluba, sponzora, predstavnika općine Oriovac i velikog broja mještana Malina koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli u radu kluba.
Bila je to prilika zahvaliti se svim sponzorima pa je osnivač Extreme kluba Malino Oriovac, Zoran Nožinić, uručio zahvalnice Općini Oriovac, tvrtkama Cro-tex, Rekord-tim, Limariji DAS, DTS tim Malino i drugima za potporu i doprinos moto sportu u 2018. godini.
Čestitamo klubu na izuzetnim rezultatima koje su polučili u prošloj godini, a citirati ćemo izrečeno na svečanoj večeri: "Osvojeno je sve što se uopće može osvojiti u motocrossu i quadcrossu u Hrvatskoj!"
Extreme klub Malino osvajač je kupa Hrvatske, prvak je države u više disciplina, a posebno izdvajamo vozače Damjana Brinovšeka iz Slovenije koji je osvojio titulu prvaka države, a vozi za naš klub i Tina Nožinića koji je bio jedan od trojice članova reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu.

Privremena lista kandidata koji su/nisu ostvarili pravo na stipendiju Općine Oriovac

opcina oriovac

Na temelju članka 11. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac i provedenog natječaja za dodjelu stipendija, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo je i objavljuje Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac.

U roku od 8 dana od dana objavljivanja Prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku općine Oriovac.
Prijedlog liste kandidata objavljen je dana 05.02.2019.godine, a prigovori na listu mogu se podnijeti zaključno sa 13.02.2019.godine.
Općinski načelnik donosi Odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka za podnošenje prigovora.
Odluka načelnika o prigovoru je konačna.

-PRIVREMENA LISTA KANDIDATA –


1. Ana Dubočanac, Vladimira nazora 170, Lužani,                ukupan broj bodova      55,
2. Dajana Dimitrijević, Radovanje 96,  Oriovac,                     ukupan broj bodova      58,
3. Marija Stažić, Radovanje 2, Oriovac,                                   ukupan broj bodova      23.

Povjerenstvo za
dodjelu stipendija

Javni poziv - Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Oriovac

opcina oriovacObavještavamo  zainteresirane mlade obitelji da je Općinsko vijeće općine Oriovac donijelo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Oriovac koji je objavljen na našoj službenoj internetskoj stranici i da mogu podnositi prijave za korištenje bespovratnih sredstava.
Potrebna dokumentacija za prijavu kao i uvjeti navedeni su u Programu.
Prijave za korištenje sredstava podnose se tijekom tekuće 2019.godine, odnosno do iskorištenja predviđenih sredstava za proračunsku 2019.godinu.
Prijave možete podnositi na obrascima koje možete preuzeti ovdje ili u općini Oriovac.
Ukupan iznos osiguran za 2019.godinu iznosi 300.000,00 kuna.
Za sve potrebne informacije obratite se u općinu Oriovac ili na telefon 431 – 232 i 431-036.

 

Povjerenstvo za dodjelu financijske
pomoći za rješavanje stambenog pitanja
na području općine Oriovac

U Jastrebarskom održana Noć prvaka

noc prvaka hms 2019U Jastrebarskom je proteklog vikenda održana Noć prvaka Hrvatskog motociklističkog saveza na kojem su dodijeljena priznanja najboljima u Moto cross i Quad cross natjecanjima. Predstavnici našeg općinskog kluba, Extreme cluba Malino, također su nazočili tom događaju i primili su priznanja za osvojena sljedeća mjesta:
1.mjesto KUP-a Krapinsko-zagorske županije
1.mjesto KUP-a grada Zagreba
1.mjesto KUP-a RH Vilko Sever
1.mjesto prvenstva RH u kategoriji QUAD
1.mjesto - najbolji vozač ( Damjan Brinovšek )
1.mjesto - najbolji timovi vozača ( RP Racing tim )
Puno uspjeha želimo im i u 2019. godini!

KUD Graničar u Lužanima održao 23. Čijalo perja

cijalo perja luzani 2019U mjesnom domu u Lužanima sinoć je u organizaciji KUD-a Graničar održano 23. Čijalo perja, jedinstvena tradicijska manifestacija kojom se nastoji očuvati gotovo zaboravljeni običaj čijanja perja u Slavoniji. Predsjednica KUD-a Graničar Danijela Vinković je istaknula da je Čijalo ove godine u idealnim, hladnim zimskim uvjetima, u kakvima se nekad i održavalo čijalo - Ljudi bi se nekad okupili, djevojke su za udaju trebale imati spremne, jastuke i perine, pjevao se ljubavac, muški bi zadirkivali djevojke, na neki način ugovarali su se brakovi, jedan lijepi zimski običaj. Večeras su nam stigli HKU Trenk iz Nove Gradiške, KUD Luka Ilić oriovčanin i KUD Javor iz okolice Novske.-

Željka Čorak, zamjenica načelnika općine Oriovac i sama je članica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin - Ovo je jedna od najstarijih manifestacija na području općine, KUD Graničar to odlično organizira i naravno ima našu punu podršku. Ovo je običaj koji mlade generacije više nemaju gdje vidjeti osim na ovakvoj manifestaciji i zato je jako važno da se ona nastavi.- (izvor: www.radioslavonija.hr)

Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva za 2019.

opcina oriovac

Temeljem  članka  14.  Pravilnika  o  financiranju  aktivnosti,  projekata  i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-01-15-1), načelnik općine Oriovac raspisuje

J A V N I    N A T J E Č A J

za dodjelu financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje pridonose razvoju sporta, kulture, te programe rada drugih službenih zajednica

 

pdfTekst javnog natječaja

pdfUpute za prijavitelje

wordObrazac opisa aktivnosti

wordObrazac proračuna aktivnosti

wordObrazac izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja

 

Uspješno obilježen blagdan sv. Vinka

vinobus 2019 3U subotu 19. siječnja 2019. povodom blagdana sv. Vinka, TZ općine Oriovac ugostila je Vinobus radio Slavonije koji revno svake godine obilazi vinogradarske destinacije Brodsko-posavske županije.
Na prostoru tržnice predstavnici Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, načelnik, zamjenica načelnika i brojni mještani dočekali su raspjevane putnike Vinobusa i predstavnike medija. Uz kuhano vino i slavonske delicije nije se ni primjetilo da je temperatura ispod ništice, a snježne pahulje koje su vijorile u zraku, bile su dobar motiv za još koju čašu kuhanog vina.
Obilježavanje Vincetova nastavilo se i u nedjelju 20. siječnja u vinogradarskoj kući gdje je Udruga vinogradara i voćara za svoje članove i goste pripremila kuhani grah s kobasicom i naravno, vino svih vrsta i boja.
Druženju tu nije bio kraj jer su i sam dan sv. Vinka domaći vinogradari obilježili svatko na svoj način u svom vinogradu. Tako je ovaj dan započeo okupljanjem vinogradara u brdu Čerin kod kapelice sv. Vinka gdje župnik Zdravko Radoš izveo obrede posvete i krštenja kako je u tradiciji toga dana.
Uz kratko druženje i okrijepu, svatko se uputio u svoj vinograd.
Tako je blagdan sv. Vinka i ove godine protekao u dobrom rapoloženju i pjesmi okupljanjem ljubitelja dobre kapljice.

vinobus 2019 1

vinobus 2019 2

vinobus 2019 4

vinobus 2019 5

vinobus 2019 6

vinobus 2019 7

 

Godišnji plan objave natječaja za financiranje aktivnosti, projekta i/ili programa od interesa za opće dobro u 2019.

opcina oriovac

Jedinstveni upravni odjel Općine Oriovac na temelju članka 12. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-01-15-1 donosi

Godišnji plan objave natječaja za financiranje aktivnosti, projekta i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge u 2019. godini

pdfGodišnji plan

Šampion Vinkovite 2019. graševina Martina Grozdanovića iz Oriovca

martin grozdanovicNajbolja vina 16. Vinkovite, 16. općinskog i 5. međužupanijskog ocjenjivanja mladih vina, koje je održano danas u Bukovlju, imaju vinarije Grozdanović iz Oriovca, vlasnika Martina Grozdanovića za graševinu, Veleučilište Požega za merlot i vinarija Jakobović iz Vetova za rajnski rizling. Šampion Vinkovite je Martin Grozdanović iz Oriovca, čija je graševina u pripetavanju pobijedila rajnski rizling Branka Jakobovića. Najbolje crveno vina ima merlot Veleučilišta Požega.  Ove godine na Vinkovitu je prijavljeno čak 118 uzoraka iz cijele Slavonije i dijelova Podravine. Domaćin manifestacije je i ove godine bila Udruga vinogradara i vinara "Igrač" Bukovlje – Vranovci, uz pokroviteljstvo općine Bukovlje i tvrtke Bukovlje d.o.o.
- Prvi put sam šampion u svojoj kratkoj karijeri. Bilo je nekih zlatnih medalja, ali ovo je prvi put da sam šampion na nekom ocjenjivanju. Imao sam dva uzorka, jednu litarsku graševinu koja je dobila 82 boda, a ova šampionska je dobila 86 bodova. To je graševina iz oriovačkog vinogorja, moja proizvodnja je oko tri do tri pol tisuće litara. To je suho vino, sa 12 do 12,6% alkohola, ima lijepu mineralnost, lepršavost, lijepu zlatno-žutu boju, sve neke odlike dobrih vina - rekao je Martin Grozdanović. (izvor:www.radioslavonija.hr)

OGLASI


1.

Jakob Becker d.o.o.  24.7.2019.


Dana 5. kolovoza 2019. (ponedjeljak) odvoz miješanog komunalnog otpada na području općine Oriovac, vršit će se po redovnom rasporedu.

INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-155, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png