Nastavak plinifikacije na području općine Oriovac

brod plinKoncesionar Brod-plin d.o.o. nastavlja s izgradnjom plinske mreže od pružnog prijelaza u Malinu do središta Lužana. Svi zainteresirani mogu podnijeti zahtjev u Brod-plin d.o.o. kako bi koncesionar mogao isplanirati tijek radova. Napominjemo i naglašavamo da zahtjev nije obvezujući i trenutno je potreban samo zbog planiranja radova.

Obavijest roditeljima srednjoškolaca s područja općine Oriovac

opcina oriovac Općina Oriovac snosit će udio u mjesečnoj autobusnoj karti u iznosu od 25% za sve učenike iz mjesta Slavonski Kobaš, Lužani (udaljeni od željezničke stanice), Živike, Pričac, Ciglenik i Bečic tako da roditelji i dalje ne izdvajaju ništa iz svojih kućnih budžeta koji su ionako nedostatni za pristojan život. Učenici neka svoje mjesečne karte preuzmu kod prijevoznika na prethodno uhodan način, a prijevoznici će Općini Oriovac izdati račun za spomenuti udio.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac

opcina oriovacNa temelju članka 11. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac i provedenog natječaja za dodjelu stipendija, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo je i objavljuje Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac.
U roku od 8 dana od dana objavljivanja Prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku općine Oriovac. Prijedlog liste kandidata objavljen je dana 7.11.2017.godine, a prigovori na listu mogu se podnijeti zaključno s 15.11.2017.godine. Općinski načelnik donosi Odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka za podnošenje prigovora.
Odluka načelnika o prigovoru je konačna.

pdfPrivremena lista kandidata

Biskup Antun Škvorčević posvetio župni ured

posveta zupnog ureda 2017 15. studenog 2017. za mještane Oriovca ove je godine bio poznat ne samo kao župni kirvaj, blagdan sv. Emerika, nego je službeno obavljena i posveta renoviranog župnog ureda. Naime, protekle je godine ovaj župni objekt izgorio u požaru, a evo nakon nekoliko mjeseci u potpunosti je obnovljen i preuređen iznutra te spreman za život i korištenje. Izvedeni su kompletni radovi na podovima, zidovima, stropovima, stolariji, električnim i vodovodnim instalacijama te keramičarski radovi i novi sustav centralnog grijanja. U objektu su izvedene i neke prenamjene prostorija, a mještani su sve to mogli i uživo vidjeti.
U župnom dvorištu okupio se poveći broj mještana kako bi uljepšali ovaj veliki dan. Čin posvete predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji svojih sljedbenika, župnika iz okolnih župa. Na posveti je bio nazočan načposveta zupnog ureda 2017 2elnik Antun Pavetić te njegova zamjenica Željka Čorak.
Po završetku blagoslova okupljeni su formirali svečanu procesiju koja se uputila u župnu crkvu gdje se je dalje nastavila Sveta Euharistija.

Na koncu misnog slavlja biskup Antun Škvorčević iskazao je veliku zahvalnost načelniku Antunu Pavetiću zbog doprinosa koji je Općina dala u obnovi župne kuće i cjelokupnog pomaganja svih župa s područja općine Oriovac. U znak zahvalnosti svečano mu je uručen medalja 20. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije.

Preventivna deratizacija na području općine Oriovac

eco energy logoSljedećih će dana tvrtka Eco Energy d.o.o. iz Slavonskog Broda obaviti preventivnu deratizaciju na području općine Oriovac. Pustupak deratizacije provodit će se u periodu od 30.10.2017. do 11.11.2017. po naseljima i ulicama kako stoji u raporedu.

pdfRaspored

Uvjerljiva pobjeda domaćih košarkaša

kosarka 2017 1U nedjelju 29. listopada 2017. s početkom u 17.00 sati odigrano je prvo kolo Druge košarkaške lige ISTOK u nadolazećoj sezoni. Domaći su košarkaši predvođeni trenerom Darkom Krištijom ugostili KK "Županja" iz Županje. U utakmicu se ušlo pomalo nesigurno. U početku se činilo kako će ova utakmica biti neizvjesna do samoga kraja jer se prva četvrtina igrala koš za koš. U drugoj četvrtini gosti dolaze u vodstvo i na odmor odlaze rezultatom 30:41. U nastavku igre domaći se s nekoliko osvojenih lopti vraćaju u igru da bi do kraja uvjerljivo dominirali terenom, a utakmicu završili rezultatom 83:66.
 Iako je na parketu bila prijateljska atmosfera, na kraju treće četvrtine, igru je morao napustiti Junačko D., igrač KK "Rekord-tima", zbog ozljede glave.
Za domaću ekipu nastupili su: Eđed D., Šikić D., Kraljik M., Pavošević K., Junačko D., Teskera T., Čelebija B., Karlović M., Kulaš D., Grgić F. dok su za KK "Županja" dres obukli: Kobaš K., Mitrović J., Erslan I., Ivkić A., Gvozdić M., Stjepanović I., Tomić M.,Oršolić F., Šeremet V. i Đuraković N.

kosarka 2017 4

kosarka 2017 5

kosarka 2017 3

kosarka 2017 7

Nedjeljno poslijepodne uz magični cirkus Marvelly

marvelley 1Danas je u Društvenom domu u Oriovcu za najmlađe, a i ostale obožavatelje magičnog cirkusa, nedjeljno popodne bilo rezervirano za svijet magije. Za to se pobrinuo magični cirkus Marvelly čiji su članovi na sceni već dugi niz godina i diljem Hrvatske izvode atraktivene točke za najmlađe uzraste. Tako je i oriovački dom bio ispunjen do poslijednjeg mjesta. Vesela ekipa uspjela je iz minute u minutu zainteresirati i roditelje koji su se tamo zatekli. Osim mađioničara Marvellya, klauna Pinkya, Fakira s indijskim vještinama, peteročlanog orkestara te Spužve Boba, u predstavi su sudjelovali i brojni gledatelji iz publike, kako oni najmlađi, tako i njihovi roditelji. Predstava je trajala više od sat i pol vremena.

marvelley 2

marvelley 4

marvelley 5

marvelley 3

 

Održan Znanstveno stručni skup u povodu 200. godišnjice rođenja Luke Ilića Oriovčanina

znanstveniskup lio 2017 1U petak 27.10.2017. održan je Znanstveno stručni skup u povodu 200. godišnjice rođenja Luke Ilića Oriovčanina, Ilirca koji je s ponosom nosio pridjev Oriovčanin pored svog imena i prezimena i koji je ostavio neizbrisiv trag u etnologiji, numizmatici, arheologiji kao svećenik djelovao na hrvatski narodni preporod u Slavoniji.

Goste i izlagače pozdravio je dožupan Brodsko-posavske županije gosp. Damir Mirković, potom mr. sc. Ivan Medarac, dopredsjednik Novljanskog akademskog društva, gđa. Danijela Ljubičić Mitrović, ravnateljica Muzeja Brodskog Posavlja, dr.sc. Stanko Andrić, voditelj podružnice Hrvatskog instituta za povijest- Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje te Antun Pavetić, načelnik Općine Oriovac.

znanstveniskup lio 2017 3

znanstveniskup lio 2017 2

U tijeku izgradnja javne rasvjete - faza II.

javna rasvjeta 2017Krenuli su radovi na izgradnji javne LED rasvjete na županijskoj prometnici Radovanje-Malino faza II. Projekt se financira sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i biti će završen do kraja 2017. godine.
Podsjetimo da je načelnik Antun Pavetić potpisao u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU ugovor o sufinanciranju izgradnje javne rasvjete u rujnu ove godine. Ugovor je vrijedan 250.000,00 kuna i koristi se za sufinaniranje izgradnje javne rasvjete na županijskoj prometnici Radovanje-Malino faza II. Planirani završetak radova predviđa se do kraja tekuće godine.

Upute o načinu komunikacije između Općine Oriovac i proračunskog korisnika

opcina oriovacOpćina Oriovac objavila je Upute o načinu komunikacije između Općine Oriovac i proračunskog korisnika kojom se uređuje način komunikacije između jedinice lokalne samouprave općine Oriovac (u daljnjem tekstu Općine) i njegovih proračunskih korisnika vezano uz koordinaciju aktivnosti u cilju učinkovite provedbe:

- Zakona o proračunu („Narodne novine“, broj 87/08, 136/12 i 15/15), provedbenih propisa i uputa

- Zakona o fiskalnoj odgovornosti („Narodne novine“, 139/10 i 19/14), provedbenih propisa i uputa

- Zakona o sustavu unutarnjih kontrola u javnom sektoru („Narodne novine“, broj 78/15) i provedbenih propisa i uputa

pdfUpute o načinu komunikacije

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac"

energetska obnova vrtic 2017U utorak 24. listopada, načelnik i njegova zamjenica primili su predstavnike Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su na potpis donijeli Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića "Ivančica Oriovac". Projekt se financira iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), a vrijednost projekta je 442.188,53 kn.

OGLASI


INFORMACIJE


PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

Službenik za informranje:
Darija Jandik
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 0989833487
e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalna redarica:
Josipa Gavran Ećimović
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Zamjenica načelnika:
Željka Čorak
Mob. 099-379-7960
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


logo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-uvvoo.png