Donesena Odluka o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva

opcina oriovacTemeljem članka 22. Pravilnika o financiranju aktivnosti, projekata i ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna općine Oriovac (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije broj 12/16), a na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja i ocjenjivanja prijavljenih aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koje provode udruge sredstvima proračuna Općine Oriovac (Klasa: 022-01/15-01/93, Urbroj: 2178/10-04-15-1, od 15.12.2015.) općinski načelnik općine Oriovac, donosi


ODLUKU
o dodjeli financijskih sredstava udrugama i drugim organizacijama civilnog društva
koje doprinose razvoju sporta, kulture, te drugim službenim zajednicama

za 2019. godinu


Podaci o Davatelju financijskih sredstava:

OPĆINA ORIOVAC, Trg hrvatskog preporoda 1, 35250, Oriovac
OIB: 67632922243
Odgovorna osoba: Antun Pavetić, općinski načelnik


Na temelju provedenog postupka zaprimanja, pregleda, vrednovanja i stručnog ocjenjivanja dostavljene dokumentacije po raspisanom Javnom natječaju za dodjelu financijskih sredstava,  udrugama i drugim organizacijama civilnog društva koje doprinose razvoju sporta, kulture, te drugim službenim zajednicama, a na prijedlog Povjerenstva za provedbu natječaja prihvaćene su ponude sljedećih udruga i drugih organizacija civilnog društva za dodjelu financijskih sredstava za provedbu aktivnosti, projekata i/ili programa od interesa za opće dobro koja se provode sredstvima proračuna općine Oriovac za 2019. godinu:

pdfOdluka i popis Udruga

U Slavonskom Kobašu "Sjećanje na Zdravka Ćosića"

sjecanje na zdravka cosica 2019 8U nedjelju 24.2.2019. mještani Slavonskog Kobaša i njihovi gosti kroz znanstvenu su se kritiku Tihomira Katušića, klavirsku glazbu Ane Orić, saksofon Marka Ruškana, tambure tamburaša KUD-a Matija Gubec, riječ i pripovijedanje prijatelja na trenutak vratili u vrijeme kada je Zdravko Ćosić šetajući kejom upijao savske sutone koje je zatim oživljavao na slikarskom platnu.
Oživjelo je vrijeme akademskog slikara koga su uvažavali učitelji, poštovali prijatelji, a on je živio za svoj Kobaš u kojem se osjećao najsigurnije, kojeg je neizmjerno volio i koji mu je bio neiscrpni izvor inspiracija jer savski mulj i vrbe su na njegovim slikama oživljavali.
Ćosić je bio velikan u vrijeme dok je stvarao, njegova vjera u čovjeka, umjetnost i sposobnost prijenosa emocija na platno učinili su ga velikanom za povijest.
Prisutne je na samom početku pozdravio Antun Baćo, predsjednik KUD-a Matija Gubec koji potpisuje organizaciju i AntunPavetić načelnik općine Oriovac koja je pokrovitelj događaja.
O životu sa Zdravkom govorili su prijatelj i učenici Mihovil Hećimović i Karlo Kolundžić.

sjecanje na zdravka cosica 2019 9

sjecanje na zdravka cosica 2019 1

Dječji vrtić "Ivančica Oriovac" ušao u program stjecanja povelje statusa međunarodne ekoškole

eko skolaOpćinski vrtić "Ivančica Oriovac" ušao je u program stjecanja povelje statusa međunarodne ekoškole pri udruzi "Lijepa naša". Do ove povelje dolazi se kroz 7 koraka, a djecu, polaznike vrtića, kroz razne vođene i samostalne aktivnosti upućuje se na eko način života i djelovanja.
Čestitamo voditeljici i djelatnicama vrtića na ovoj kandidaturi.

7. Pokladno jahanje općine Oriovac

pokladno jahanje 2019U subotu 16.02.2019. održano je 7. Pokladno jahanje općine Oriovac na kojem su brojni posjetitelji mogli uživati u povorci u kojoj je sudjelovalo gotovo 50 jahača i nekoliko konjskih zaprega.
Konjanici su projahali središtem Oriovca, a nakon blagoslova svih sudionika ispred župne crkve sv. Emerika nastavili su put preko Kujnika, Malina, Lužana i završili na obiteljskom imanju Ivana Kerekovića u mjestu Živike.
Ove godine posebno veseli veliki broj mladih jahača i sve veći broj djevojaka koje također uživaju u čuvanju ovog prekrasnog običaja.
Događaju je nazočio i župan gdin Danijel Marušić, pročelnica za zdravstvo BPŽ gđa Klara Šćuka, načelnik gdin Antun Pavetić, zamjenica načelnika gđa Željka Čorak i predsjednik općinskog vijeća gdin Josip Jagodar.

FOTOGALERIJA

Obavijest o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta

opcina oriovacNa temelju odredbe članka 98. Stavka 1. i članka 106. stavak 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 20/18, 115/18), članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) Ministarstvo poljoprivrede objavljuje

OBAVIJEST

o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac.
Na temelju članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) prodaje se poljoprivredno zemljište u vlasništvu države koje graniči sa zemljištem podnositelja zahtjeva, a nalazi se izvan proizvodno-tehnoloških cjelina, čija veličina nije veća od 1 ha, koje je označeno kao:

k.č.br. 551/5 u k.o. Ciglenik Lužanski, oranica (vrt),
površine 1399 m2 (0,1399 ha), tržišna cijena iznosi 3.077,94 kn


Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom mogu podnijeti i druge zainteresirane osobe koje ispunjavaju uvjete iz članka 50. stavka 1. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013 i 48/2015) i u propisanom roku dostave dokaze Ministarstvu poljoprivrede.

Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Ministarstva poljoprivrede (www.mps.hr).

Zahtjev se dostavlja na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: „Zahtjev za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Oriovac — za k.č.br. 551/5 u k.o. Ciglenik Lužanski.

Ako je više osoba podnijelo valjani zahtjev s pripadajućom dokumentacijom za prodaju navedenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države izravnom pogodbom do objave obavijesti, odnosno u roku od 15 dana od objave obavijesti, kupac se utvrđuje javnim nadmetanjem, sukladno Pravilniku o postupku javnog nadmetanja za utvrđivanje najpovoljnijeg ponuditelja na javnom pozivu za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u zakup i zakup za ribnjake („Narodne novine", broj 120/2013).
Odluku o prodaji izravnom pogodbom donosi Ministarstvo poljoprivrede. Na osnovi odluke ministar Ministarstva poljoprivrede u ime Republike Hrvatske i kupac sklapaju ugovor o prodaji u pisanom obliku.

pdfObavijest


MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Predstavnici Općine posjetili uglednu domaću tvrtku Rekord-tim

posjet rekord timu 2019 1Načelnik i zamjenica danas su posjetili tvrtku Rekord tim d.o.o. u Oriovcu. Tvrtka je to koja već više od 40 godina uspješno posluje i ostvaruje pozitivne rezultate, a svu ostvarenu dobit ulaže u nove objekte i suvremenu tehnologiju. Vlasnik tvrtke gdin Marko Pejić vizionar je koji uz pomoć članova svoje obitelji vodi ovu uspješnu tvrtku koja je postala prepoznatljiva i na europskom tržitšu. Zapošljava oko 50-ak djelatnika, a planira i proširiti kapacitet i tako povećati i broj zaposlenih. Obitelji Pejić i svim djelatnicima tvrtke Rekord-tim želimo puno uspjeha u daljnjem radu i ostvarenju zadanih ciljeva!

posjet rekord timu 2019 2

U Malinu uručene zahvalnice za doprinos u motosportu u 2018.

extreme 2019 1U nedjelju 10. veljače u društvenom domu u Malinu, sve poznatiji Extreme klub Malino Oriovac bio je organizator i domaćin svečane večere i druženja članova kluba, sponzora, predstavnika općine Oriovac i velikog broja mještana Malina koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli u radu kluba.
Bila je to prilika zahvaliti se svim sponzorima pa je osnivač Extreme kluba Malino Oriovac, Zoran Nožinić, uručio zahvalnice Općini Oriovac, tvrtkama Cro-tex, Rekord-tim, Limariji DAS, DTS tim Malino i drugima za potporu i doprinos moto sportu u 2018. godini.
Čestitamo klubu na izuzetnim rezultatima koje su polučili u prošloj godini, a citirati ćemo izrečeno na svečanoj večeri: "Osvojeno je sve što se uopće može osvojiti u motocrossu i quadcrossu u Hrvatskoj!"
Extreme klub Malino osvajač je kupa Hrvatske, prvak je države u više disciplina, a posebno izdvajamo vozače Damjana Brinovšeka iz Slovenije koji je osvojio titulu prvaka države, a vozi za naš klub i Tina Nožinića koji je bio jedan od trojice članova reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu.

Privremena lista kandidata koji su/nisu ostvarili pravo na stipendiju Općine Oriovac

opcina oriovac

Na temelju članka 11. Odluke o stipendiranju studenata s područja općine Oriovac i provedenog natječaja za dodjelu stipendija, Povjerenstvo za dodjelu stipendija utvrdilo je i objavljuje Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija studentima s područja općine Oriovac.

U roku od 8 dana od dana objavljivanja Prijedloga liste svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na listu Općinskom načelniku općine Oriovac.
Prijedlog liste kandidata objavljen je dana 05.02.2019.godine, a prigovori na listu mogu se podnijeti zaključno sa 13.02.2019.godine.
Općinski načelnik donosi Odluku o prigovoru u roku 8 dana od dana isteka za podnošenje prigovora.
Odluka načelnika o prigovoru je konačna.

-PRIVREMENA LISTA KANDIDATA –


1. Ana Dubočanac, Vladimira nazora 170, Lužani,                ukupan broj bodova      55,
2. Dajana Dimitrijević, Radovanje 96,  Oriovac,                     ukupan broj bodova      58,
3. Marija Stažić, Radovanje 2, Oriovac,                                   ukupan broj bodova      23.

Povjerenstvo za
dodjelu stipendija

Javni poziv - Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Oriovac

opcina oriovacObavještavamo  zainteresirane mlade obitelji da je Općinsko vijeće općine Oriovac donijelo Program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Oriovac koji je objavljen na našoj službenoj internetskoj stranici i da mogu podnositi prijave za korištenje bespovratnih sredstava.
Potrebna dokumentacija za prijavu kao i uvjeti navedeni su u Programu.
Prijave za korištenje sredstava podnose se tijekom tekuće 2019.godine, odnosno do iskorištenja predviđenih sredstava za proračunsku 2019.godinu.
Prijave možete podnositi na obrascima koje možete preuzeti ovdje ili u općini Oriovac.
Ukupan iznos osiguran za 2019.godinu iznosi 300.000,00 kuna.
Za sve potrebne informacije obratite se u općinu Oriovac ili na telefon 431 – 232 i 431-036.

 

Povjerenstvo za dodjelu financijske
pomoći za rješavanje stambenog pitanja
na području općine Oriovac

U Jastrebarskom održana Noć prvaka

noc prvaka hms 2019U Jastrebarskom je proteklog vikenda održana Noć prvaka Hrvatskog motociklističkog saveza na kojem su dodijeljena priznanja najboljima u Moto cross i Quad cross natjecanjima. Predstavnici našeg općinskog kluba, Extreme cluba Malino, također su nazočili tom događaju i primili su priznanja za osvojena sljedeća mjesta:
1.mjesto KUP-a Krapinsko-zagorske županije
1.mjesto KUP-a grada Zagreba
1.mjesto KUP-a RH Vilko Sever
1.mjesto prvenstva RH u kategoriji QUAD
1.mjesto - najbolji vozač ( Damjan Brinovšek )
1.mjesto - najbolji timovi vozača ( RP Racing tim )
Puno uspjeha želimo im i u 2019. godini!

KUD Graničar u Lužanima održao 23. Čijalo perja

cijalo perja luzani 2019U mjesnom domu u Lužanima sinoć je u organizaciji KUD-a Graničar održano 23. Čijalo perja, jedinstvena tradicijska manifestacija kojom se nastoji očuvati gotovo zaboravljeni običaj čijanja perja u Slavoniji. Predsjednica KUD-a Graničar Danijela Vinković je istaknula da je Čijalo ove godine u idealnim, hladnim zimskim uvjetima, u kakvima se nekad i održavalo čijalo - Ljudi bi se nekad okupili, djevojke su za udaju trebale imati spremne, jastuke i perine, pjevao se ljubavac, muški bi zadirkivali djevojke, na neki način ugovarali su se brakovi, jedan lijepi zimski običaj. Večeras su nam stigli HKU Trenk iz Nove Gradiške, KUD Luka Ilić oriovčanin i KUD Javor iz okolice Novske.-

Željka Čorak, zamjenica načelnika općine Oriovac i sama je članica KUD-a Luka Ilić Oriovčanin - Ovo je jedna od najstarijih manifestacija na području općine, KUD Graničar to odlično organizira i naravno ima našu punu podršku. Ovo je običaj koji mlade generacije više nemaju gdje vidjeti osim na ovakvoj manifestaciji i zato je jako važno da se ona nastavi.- (izvor: www.radioslavonija.hr)

NAJAVE

2023 pokladno jahanje

INFORMACIJE


reciklazno

ora

oriokom

vrtic

icon projekti

icon zastita zivotinja

komunalno

 dimnjacarske usluge

PPUO

program raspolaganja poljprivrednim zemljistem 2018 thumb

meridiana slavonica logo 2

Službenik za informiranje:
Ana Bićanić Margetić
Tel. 035/431-232; 035/431-036
Fax: 035/430-006
Mob. 099/712-1349
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
Osoba za nepravilnosti:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147, 035/431-232
Fax: 035/430-006
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Komunalni redar:
Dubravko Kolundžić
Mob. 0989833485
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Načelnik:
Antun Pavetić
Mob. 098-263-822


Knjižnica i čitaonica:
Ivana Tomić
Tel. 035/430-147,
Mob. 098-983-3489
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Dječji vrtić "Ivančica Oriovac"
Blanka Stažić, ravnateljica
Tel. 035/409-787
Mob. 0994242881
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reciklažno dvorište
Mob. 099-490-3009


bpz.jpgfond-za-zastitu.jpglogo-kud-kobas.pnglogo-kud-lio.pnglogo-lag.pnglogo-limes.pnglogo-ora.jpglogo-uvvoo.pngmin-kulture.jpgmin-pro-ured.jpgmin-reg-razvoja.jpgora.pngoriokom.jpgslagalica.jpgsreddrzuredzademografiju.pngvrtic.png